Olika flaggor i HBQT världen.

Regnbågsflaggan - en HBT symbol

Regnbågsflaggan, även kallad prideflaggan och queerflaggan har sitt ursprung i USA, där den skapades på 1970-talet av konstnären Gilbert Barker som en symbol för bögars och lesbiskas frihetskamp. Han inspirerades av "De fem rasernas flagga", de svartas befrielserörelsens flagga. Första gången regnbågsflaggan officiellt visades var under San Fransisco Pride 1978.

Den ursprungliga flaggan hade åtta färger, två av dem, rosa och indigo/turkost togs dock bort tidigt i flaggans historia. Rosa togs bort då färgen vid tiden var för svår att trycka, och turkost togs bort under San Fransisco Pride 1979, då det var estetiskt vackrare och mer praktiskt om flaggan hade ett jämnt antal färger (i detta fall sex), då tre färger kunde användas till att smycka en sida av gatan, och tre färger den andra sidan.
I San Fransisco spred sig regnbågsflaggan snabbt, och blev en markör för gaykvarteren och gaybarer. Den syntes speciellt mycket i Castrodistriktet där den hängde ut från fönster, över balkonger och utanför gaybarer.

Regnbågsflaggan spred sig snabbt bland San Franciscos homosexuella och etablerade sig som en markör av San Franciscos gaykvarter och den var speciellt synlig över hela Castrodistriktet, hängande över balkonger, ut ur fönster och utanför gaybarer. Efter mordet på Harvey Milk 1978 (San Franciscos förste öppet homosexuelle politiskt valde högre tjänsteman), tog 1979 års Gay Parad Commite upp flaggan Randy Shilts (the band played on) beskrev 1980 års Gay parad med orden - regnbågsflaggan har blivit Kaliforniens homosexuellas eget standar.

1989 stämde John Stout framgångsrikt sin hyresvärd när denne ville hindra honom från att hänga flaggan från sin balkong. Och vid 25-års firandet av Stonewallupproret 1994 bildades en flera kilometer lång regnbåge när tusentals bögar och lesbiska marscherade längs 5:e avenyn fram till Förenta Nationernas byggnad. Idag vajar flaggan utanför de flesta gay ställena runt om i världen och även flaggan har i sig smittat av sig i Läderflaggan, Björnflaggan och Biflaggan. Så kallade "Freedom rings" har också sitt ursprung i regnbågsflaggan. Ringarna används i halsband, armband och nyckelknippor.

(Så här såg flaggan ut från början)

Viktiga årtal i regnbågsflaggans historia

70-talet - Flaggan skapas av Gilbert Barker.
1978 - Flaggan visas för första gången officiellt under San Fransisco Pride.
1979 - Flaggan får sitt nya utseende med sex färger.
1980 - Randy Shilts (the band played on) beskrev det aktuella årets Gay parad med orden "regnbågsflaggan har blivit Kalifoniens homosexuellas eget standar".
1989 - John Stout stämde framgångsrikt sin hyresvärd då denne försökte hindra honom från att hänga sin regnbågsflagga över balkongen.
1994 - Till minne av Stonewallupproret bildades en flera kilometer lång regnbågsflagga.

Färgernas betydelse i flaggan
Varje färg i flaggan har sin egen betydelse, utöver hela flaggans betydelse att stödja mångfalden inom "familjen", och flaggans färger är även sorterade i en speciell ordning, listan följer denna ordning, uppifrån och ned, alla flaggans åtta färger står med i listan.
Följande stycke lånas från RFSL " Som Bakers färgassociationer påskiner så bygger flaggan på ett typiskt San Francisco-koncept: Lika delar hippie och gay så som staden var tillflyktsort för hippies likväl som Mecka för homosexuella. När hippierörelsen började dö ut och mer övergå till dagens miljörörelse, som exempelvis Greenpeace, fortsatte dessa att använda sig av regnbågssymolen."

rosa - sexualitet
röd - liv
orange - helande
gul - solen
grön - naturen
turkos - magi
blå - konsten
lila - anden

Prideflaggan som den ser ut idag är denna här nere (och den har sett ut så sen 1979) :




Här kommer lite olika flaggor som också hör till HBQTvärlden, och lite kort info om vad det är för flaggor.

En grupp människor från San Francisco som föreslog att man skulle lägga till en svart rand på den traditionella regnbågsflaggan för att visa folk vad AIDS-viruset har tagit ifrån oss de senaste åren.

Den rosa triangeln är känd över hela världen, bl.a. eftersom den har sina rötter i Andra Världskriget då alla homosexuella män i koncentrationslägren var tvungna att ha en rosa triangel fastsydd på sin skjorta.

Biflaggan visades upp första gången i december 1998 av dess skapare Michael Page. Färgerna han valde var rosa, blå och lila. Rosa - attraktion till samma kön (homo), blå - attraktion till motsatt kön (hetero), lila - attraktion till bägge kön (bi).

Ordet "Björn" är en term som används på homosexuella män som har ett överflöd av kroppshår, speciellt i ansiktet och på bröstet. Dessa män brukar även va ra lite äldre och knubbigare. Björnflaggan symboliserar denna grupp av människor.

Björnflaggan - en björn är alltså en maskulin homo- eller bisexuell, ofta icke alltför ung, man som uppvisar vissa fysiska drag, vilka ses som särskilt manliga, i synnerhet kraftig kroppsbehåring. Björnar uttrycker ofta en tydlig maskulinitet och undviker ibland att umgås med män som uppvisar femininitet eller fjollighet.

Dubbelyxan Labrys är nog den mest omtalade, vanligaste och äldsta symbolen för flator. Den härstammar antingen från Kreta, eller från centrala Asien där den för 8000 år sedan användes av
Amazonkrigarna.

En mycket populär symbol är den så kallade Lambdan, en symbol hämtad ifrån det gamla grekiska alfabetet. Symbolen togs i bruk för första gången 1970. Idag vet man inte riktigt vad Lambdan står för i gay sammanhang, men spekulationerna är många.

Läderflaggan skapades år 1989 av Tony DeBlase. Flaggan symboliserar alla de människor som i sin sexuella läggning tänder på bl.a. läder, S&M, uniformer, m.m.

Fakta Om Aileen Wournos

Aileen Wuornos (29 feb 1956 - 9 oktober 2002) var en amerikansk seriemördare som dödade sju män i Florida mellan 1989 och 1990, och hävdade att de våldtagits eller försökt våldta henne medan hon arbetade som prostituerad . Hon dömdes till döden för sex av de mord och avrättades genom giftinjektion den 9 oktober 2002.



Tidigt liv:


Wuornos föddes som Aileen Carol Pittman i Rochester, Michigan , den 29 februari 1956. Hennes mor, Diane Wuornos, var 15 år gammal när hon gifte sig med Aileen far, Leo Dale Pittman den 3 juni, 1954. Mindre än två år senare och två månader innan Wuornos föddes ansökte hennes mamma Diane om skilsmässa . Aileen hade en äldre bror som heter Keith, som föddes i februari 1955. Wuornos träffade aldrig sin far, eftersom han satt i fängelse för våldtäkt och mordförsök på en åtta-årig pojke (när hon föddes). Leo Pittman ansågs vara en schizofren, som var dömd för sexbrott mot barn och åkte in och ut ur fängelset. Han hängde sig inne i fängelset år 1969, januari, när Aileen var nästan 4 år gamla. Diane övergav sina barn och lämnade bort dem till sina morföräldrar, Lauri och Britta Wuornos, som lagligt antogs vården av  Keith och Aileen den 18 mars 1960.

Redan vid 12 års ålder engagerade Wuornos sig i sexuella aktiviteter i skolan i utbyte mot cigaretter, droger och mat. Aileen hade också hafti sexuella aktiviteter med sin egen bror. Wuornos hävdade att hon blev sexuellt överfallen och slagen som barn av sin farfar, som var alkoholist och han skulle ha slagit Aileen innan han tvingade  henne att klä av sig sina kläder. År 1970, vid 14 års ålder blev hon gravid , efter att en vän till hennes farfar hade våldtagit henne. Wuornos födde barnet på ett hem för ogifta mödrar, och barnet placerades för antagande till att bli adopterad. Några månader efter barnet föddes, hoppade Aileen av skolan, under samma period som hennes mormor dog av leversvikt. När Aileen var 15 år slängde hennes morfar henne ur huset.  Det var då hon började "jobba" som prostituerad och bosatte sig i skogen nära hennes gammla hem.

Tidig kriminella karriär:

Den 27 maj 1974, greps Wuornos i Jefferson County, Colorado , för körning under påverkan (rattfylleri) och  för att ha skjutit en 0,22-kaliber pistol ur ett fordon i rörelse. Hon blev senare anklagad för att inte infinna sig på rättegången.

År 1976  liftade Wuornos till Florida , där hon träffade 69-åriga yacht klubbpresidenten Lewis Gratz Fell. De gifte sig samma år. Aileen engaerade sig ständigt i slagsmål och konfrontationer på deras lokala bar och hon fick så småningom fängelse för misshandel. Den 17 juli, dog hennes bror Keith av matstrupscancer och Wuornos fick $ 10.000 från hans livförsäkring. Wuornos och Fell upphävde den 21 juli deras äktenskap som varade i nio veckor.

Den 20 maj 1981, greps Wournos i Edgewater, Florida , för beväpnat rån i en närbutik. Hon dömdes till fängelse den 4 maj 1982, och släpptes den 30 juni 1983. Den 1 maj 1984 var Wuornos arresterades för att försöka passera falska kontroller vid en bank i Key West . Den 30 november, 1985,  namngavs hon som misstänkt för stöld av en revolver och ammunition i Pasco County .

Den 4 januari 1986 greps hon i Miami och åtalades för Grand Theft Auto , motstånd arrestera och obstruktion av falsk information för att ge identifiering med sin faster namn. Miami polisen hittade en 0,38-kaliber revolver och en ask ammunition i den stulna bilen. Den 2 juni 1986, Volusia County, Florida vice sheriffern fängslade
Wuornos för förhör efter en manlig följeslagare anklagade henne för att dra ett vapen, i sin bil, och krävde $ 200. Wuornos befanns bära extra ammunition, och en
22 pistol upptäcktes under passagerarsätet.

Runt denna tid träffade Wuornos Tyria Moore på Daytona gaybar . De flyttade in tillsammans, och Wuornos försörjde dem med hennes prostitution pengar.
Den 4 juli 1987, Daytona Beach Polisen grep Wuornos och Moore på en bar för förhör angående en incident där de anklagades för misshandel. Den 12 mars 1988, anklagade Wuornos en Daytona Beach busschaufför för misshandel. Hon påstod att han knuffade henne av bussen efter en konfrontation.
Moore var listad som ett vittne till händelsen.

Efter att ha sett Wuornos på tv innan hennes första rättegången, kände en 44-årig pånyttfödd-kristen kvinna vid namn Arlene Pralle tvungen att kontakta Aileen. Hon påstod Jesus sa till henne att göra det. Pralle blev snabbt en uttalad förespråkare för Wuornos, talade med henne dagligen och hävdar sin oskuld på tabloiden pratshower. Pralle  antagits juridiskt Wuornos som hennes dotter, Wuornos hade även en juridisk namnändring till att ta namnet Pralle, med det fullständiga namnet Aileen Carol Pittman Wuornos Pralle. Så småningom skulle både Moore och Pralle överge  Wuornos.

Morden:

Richard Mallory,  ålder 51 - November 30, 1989 - Elektronik butiksägaren i Clearwater, Florida . Wuornos första offer var en dömd våldtäktsman som hon påstod sig ha dödat i självförsvar . Två dagar senare, i Volusia County, Florida ,  fann vice cheriffen Mallorys övergivna fordon. Den 13 december hittades Mallorys kropp flera mil iväg
i ett skogsområde. Han hade blivit skjuten flera gånger, men två kulor till vänster lunga befanns ha varit dödsorsaken. Det var på detta mord som Wuornos så småningom skulle bli fördömd. David Spears,  ålder 43 - Construction worker i Winter Garden, Florida . Den 1 juni 1990, hittades hans nakna kropp längs riksväg 19 i Citrus County, Florida . Han hade blivit skjuten sex gånger. Charles Carskaddon,  ålder 40 - 31 maj 1990-deltid rodeo arbetare. Den 6 juni, 1990, hittades hans kropp i Pasco County, Florida . Han hade blivit skjuten nio gånger med finkalibriga vapen.

Peter Siems,  65 års ålder - I juni 1990 lämnade Siems Jupiter, Florida , för New Jersey . Den 4 juli 1990, hittades hans bil i Orange Springs, Florida .
Moore och Wuornos sågs överge bilen och Wuornos "palm skriva hittades på insidan dörrhandtaget, hans kropp återfanns aldrig.
Troy Burress, ålder 50 - Korv försäljare från Ocala, Florida . Den 31 juli 1990, var han rapporterad saknad. Den 4 augusti 1990,  hittades hans kropp i ett skogsområde längs State Road 19 i Marion County, Florida . Han hade blivit skjuten två gånger.
Charles "Dick" Humphreys,  ålder 56 den 11 september, 1990-pensionerad US Air Force Major , före detta statliga barnmisshandel utredare och före detta polischef . Den 12 september 1990, hittades hans kropp i Marion County, Florida . Han var fullt påklädd och hade skjutits sex gånger i huvudet och bålen. Hans bil hittades i Suwannee County, Florida .

Walter Jeno Antonio,  62 års ålder-polisen Reservist. Den 19 november 1990,  Antonios nästan nakna kropp hittades i en fjärrloggning på väg i Dixie County, Florida.
Han hade blivit skjuten fyra gånger. Fem dagar senare var hittades hans bil i Brevard County, Florida .

Den 4 juli 1990, övergav Wuornos och Moore Peter Siems bil efter att de var inblandad i en olycka. Vittnen som sett kvinnor köra offrets bil som ringde polisen och angav deras namn och beskrivningar, vilket resulterade i en mediekampanj för att lokalisera dem. Polisen hittade också några av offrens tillhörigheter i pantlåneinrättningar och hämtade fingeravtryck att matcha de som finns i offrets bil. Wuornos hade ett straffrättsligt rekord i Florida, och hennes fingeravtryck fanns på filen.

Den 9 januari 1991 blev  Wuornos arresterad på ett utestående teckningsoptionsprogram på The Last Resort. En biker bar i Volusia län. Polisen kom till Moore nästa dag i Scranton, Pennsylvania . Hon gick med på att få fram en bekännelse från Wuornos i utbyte mot åklagare immuniteten . Moore åkte tillbaka med polisen till Florida, där hon sattes upp på ett motell. Enligt polisens ledning, gjorde Moore många telefonsamtal till Wuornos, vädjande om hjälp med att rensa hennes namn. Tre dagar senare, den 16 januari 1991, erkände Wuornos till morden. Hon hävdade att männen hade försökt våldta henne och hon dödade dem i självförsvar .

Den 14 januari 1992, gick Wuornos till rättegång för mordet på Richard Mallory. Innan dåliga handlingar är normalt tas upp till prövning i brottmål, men enligt Floridas Williams regel . var åtalet rätt att införa bevis relaterade till hennes andra brott för att visa ett mönster av olaglig verksamhet. Den 27 januari 1992, dömdes Wournos för Richard Mallory mord med hjälp av Moores vittnesmål. På hennes straff vittnade psykiatriker för försvaret att Wuornos var psykiskt instabil och hade fått diagnosen borderline, personlighetsstörning . Fyra dagar senare dömdes hon till döden.

Den 31 mars 1992, vädjade Wuornos ingen strid till morden på Dick Humphreys, Troy Burress, och David Spears och sade att hon ville "få rätt med Gud".
I sitt utlåtande till domstolen, konstaterade hon: "Jag vill bekänna för er att Richard Mallory våldsamt försökte våldta mig"

I juni 1992 erkände Wuornos skyldig till mordet på Charles Carskaddon,. Och i november 1992 mottog hon hennes femte dödsdom. Försvaret ansträngde sig under rättegången att presentera bevis på att Mallory hade åtalats för avsikt att begå våldtäkt i Maryland och att han hade åtagit sig att en maximal säkerhet anstalt i Maryland som gav sanering till sexuella förövare. Rekord från denna institution att tänka på att från 1958 till 1962 var Mallory anslagits för behandling och observation till följd av en kriminell ansvarar för misshandel med uppsåt att våldta och fick en över-alla åtta års behandling från anläggningen. I 1961 "konstaterades av Mr Mallory som han hade starka sociopatiska trender". Domaren vägrade att tillåta detta att bli antagen i domstol som bevis och förnekade Wuornos begäran om en förnyad prövning .

I februari 1993 erkände Wuornos skyldig till mordet på Walter Gino Antonio och dömdes till döden igen. Inga Åtal väcktes mot henne för mordet på Peter Siems, vars kropp aldrig hittades. Totalt fick hon sex dödsdomar.

Wuornos berättade flera oförenliga berättelser om mord. Hon hävdade inledningsvis att samtliga sju män hade våldtagit henne medan hon arbetade som prostituerad men senare tog tillbaka påståendet om självförsvar. Under en intervju med filmaren Nick Broomfield , när hon trodde att kamerorna var av, berättade hon för honom att det var i själva verket självförsvar, men hon kunde inte stå ut att vara på dödscell , där hon hade varit i 12 år vid den punkten och ville dö.
Wuornos " vädjan till den amerikanska högsta domstolen nekades 1996. År 2001 meddelades hon att hon inte skulle utfärda fler överklaganden för hennes dödsdom. Hon begärde i Floridas högsta domstol för rätten att branden hennes juridiska ombud och stoppa alla överklaganden och sade: "Jag dödade dessa män, rånade dem så kall som is. Och jag skulle göra det igen, också. Det finns ingen chans att hålla mig vid liv eller något, eftersom jag skulle döda igen. Jag har hatet krypandes igenom mitt system ... Jag är så trött på att höra denna "Hon är galen" saker. Jag har utvärderats så många gånger. Jag är kompetent, klok, och jag försöker berätta sanningen. Jag är en som på allvar hatar mänskligt liv och skulle döda igen. " En försvarsadvokat hävdade att hon var i något tillstånd för dem att hedra en sådan begäran.

Under slutskedet av överklagandeprocessen gav hon en serie intervjuer till Broomfield. I sin sista intervju strax före hennes avrättning påstod hon  att hennes sinne var kontrolleras av "Sonic tryck" för att hon verkar galen och beskrev hennes förestående död som tas bort av änglar på ett rymdskepp. Wuornos sa till Broomfield, "Du saboterade min röv, samhället och polisen, och systemet. En våldtagen kvinna fick avrättas, och användes för böcker och filmer och skit." Hennes sista ord i den i kameran intervju var "Tack så mycket , samhället, för Railroading min röv. " Broomfield mötte senare Dawn Botkins, en barndomsvän till Wuornos, som sade till honom: "Hon är ledsen, Nick. Hon ville inte ge dig fingret. Hon gav medierna fingret , och advokaterna fingret.

Wuornos blev avrättad genom giftinjektion den 9 oktober 2002. Hon var den tionde kvinna i USA som avrättats sedan Högsta domstolen upphävde förbudet mot dödsstraff , 1976, och den andra kvinnan som någonsin avrättades i Florida. Hon avböjde sin sista måltid och fick en kopp kaffe istället. Hennes sista uttalande innan avrättningen var "Ja, jag skulle bara vilja säga att jag är segling med berget, och jag kommer tillbaka, som Independence Day med Jesus . 6 juni, liksom filmen. Big moderskeppet och alla, Jag kommer tillbaka, jag kommer tillbaka.

Efter döden:

Efter hennes avrättning kremerad hon, och hennes aska togs av Dawn Botkins till sitt hemland Michigan och spred ut under ett träd. Hon begärde att Natalie Merchant låten " Carnival " skulle spelas på hennes begravning. Natalie Merchant kommenterade detta när frågan om varför hennes låt spelades under eftertexterna av
dokumentären Aileen: Life and Death of a Serial Killer.

När regissören Nick Broomfield skickade en arbetsgrupp edit av filmen var jag så störd av ämnet att jag inte ens kunde titta på det.
Det var inte förrän jag fick veta att Aileen tillbringade många timmar med att lyssna på mitt album Tigerlily samtidigt som hon väntade på döden och begärde "Karneval" att spelas på hennes begravning som jag gav tillstånd för användning av låten. Det är väldigt konstigt att tänka på de platser min musik kan gå så fort den lämnar mina händer. Om det gav henne en del tröst, måste jag vara tacksam.

Broomfield uppgav senare:

Jag tror att ilskan utvecklades inuti henne, hon arbetade som prostituerad. Jag tror att hon hade mycket hemska möten på vägarna. Och jag tror att denna ilska bara rann ut inifrån henne. Och slutligen exploderade till otrolig våld. Det var hennes sätt att överleva. Jag tror Aileen verkligen trodde att hon hade dödat i självförsvar. Jag tror att någon som är djupt psykotisk kan inte riktigt se skillnad mellan något som är livshotande och något som är en mindre oenighet, att du kunde säga något som hon inte håller med. Hon skulle komma in i det skrikande svarta humöret om det. Och jag tror att det är vad som hade orsakat dessa saker att hända. Och på samma gång, när hon inte var i de extrema humör, det var en otrolig mänsklighet till henne.

Filmaren Nick Broomfield riktade två dokumentärer om Wuornos:

- Aileen Wuornos: försäljning av en seriemördare (1994)
- Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003)

Wuornos var föremål för ett episod av dokumentären TV-serien Biografi .

Den sceniska filmen Monster ( 2003 ) spelade Charlize Theron och Christina Ricci huvudrollerna . Den berättar Wuornos berättelse från barndomen fram till hennes första mord övertygelse. Filmen fick Theron 2003 års Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin prestation som Wuornos. Även om hon spelade Wuornos som en sympatisk figur, nämnde hon inte Wuornos i sitt tacktal.


TV-filmen Overkill: The Aileen Wuornos Story ( 1992 ) spelade Jean Smart .

Opera:

En opera anpassning av Wuornos "händelser i livet premiär på San Francisco är Yerba Buena Center for the Arts den 22 juni 2001.
Berättigad Wuornos var opera skriven av kompositören / textförfattaren Carla Lucero , genomförd av Maria Chun, och produceras av Jon Sims Centrum för scenkonst .

Ni som inte sett filmen "Monster" se gärna den, för den är verkligen as bra och värd att se. Desutom när det är en sann historia så blir det hela bättre och detta var en hemskt händelse. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det Aileen gjorde och vad man ska tycka om hennes straff hon fick osv. Men hon förtjänade verkligen att sitta i fängelse, men att få döttsraff vet jag ej vad jag tycker om det, men helt klart att hon ska få sona för sina brott. Det var ju hennes egna fel och hon själv som satte sig i klistret. Men hennes historia har berört mig och historien om hennes flickvän och hon.

Beauty Pics

Kärlek är något vackert men det kan också vara svårt, förbjudet, olagligt i vissa länder... ja listan är lång.
Med detta menar jag att det inte borde finnas några lagar som säger att du inte får älska en annan människa
bara för att man har samma kön eller för att man är annorlunda och inte är "normal"! Men det finns inget som är "normalt".
Kärleken är faktiskt fri och man ska kunna älska vem man vill och gifta sig med vem man vill, utan att man ska få fängelse,
bli dödad osv. Alla människor är vackra och kommer alltid vara vackra. Det är bättre att man är i ett kärleksfullt förhållande
med en annan människa än att man är i ett förhållande som är enligt normen och blir misshandlad. Right?
Människor i sig är vackra och alla ser olika ut men i grund och botten är vi alla lika och alla har vi rätt till kärlek,
att ha ett förhållande och någon att blida en familj med och gemenskap med.

Här kommer lite vackra bilder! (Klicka på bilderna om ni vill se dom i större format).



Det spelar ingen roll hur man ser ut, vilken läggning man har och det spelar ingen roll om du är transgender, homo,bi, queer, trans, genus osv! Så länge man är sig själv och agera brar och är snäll och är tillsammans med den man vill vara tillsammans med och behandlar varandra med respekt! Vi är alla vackra spelar ingen roll hur du ser ut. Det är helt okej att vara annorlunda och det är helt okej att bli kär i vem man vill och se ut hur man vill. Det är inte ens läggning, kön osv som säger vem man är som människa och om man är bra eller dålig!


P.S: Har ni frågor kontakta gärna oss här i bloggen eller på [email protected].
Om ni bara vill prata av er, ha stöd, eller ge tips osv så är ni varmt välkommna att skriva till oss.
Är det något ni vill att vi ska skriva här inne eller något ni vill vi ska förbättra osv så hör bara av er.
Vi finns här för er!

Peace!

RSS 2.0