Dessie in the house

Hej allihopa. Meningen var egentligen att jag skulle skrivit tidigare idag, men jag är ju såklart världens tidsoptimist och tänker att jag kunde ta det på kvällen. Vilket jag inte skulle gjort då jag satt fast på tåget... Kul!
Anyways, jag är ny här. Och jag kommer gästblogga på onsdagar, vilket jag ser fram emot som f*n.

Mitt namn är Desirée, Desirée Kallenberg. Jag är nitton, eller egentligen arton men snart så är jag nitton. Jag bor i Landskrona, men studerar textil design i Helsingborg. Linjen är nog inte för en person som jag, men äh. Bara ett år kvar nu..
Det är så att jag är transexuell, vilket då betyder att jag föddes med fel kön, och för min del även könsorgan(det är inte alla transexuella som väljer att operera bort sitt biologiska könsorgan). Jag är inte transa, som många faktiskt förväxlar transexuell med. Transa är förkortning på transvestit, och en transvestit är en person som gillar att klä ut sig till det motsatta könet.
Jag kom ut för min familj och vänner som 17 åring, men jag har i princip sett ut som en tjej sedan jag var 12-13 år. Och jag har under hela mitt liv alltid uttryckt på ett eller ett annat sätt att jag inte var pojke. Och tja, jag började min utredning på sexologmottagningen för att få min diagnos(ja, att vara transexuell är en diagnos man får under tiden man inte bytt juridiskt kön) den 11 februari förra året. Och imorgon börjar jag på hormoner, som jag säkert kommer diskutera lite mer i framtiden.

Här är en liten picluring på moi.
 
Min framtid för mig, vill jag ska stå oskriven. Jag avskyr att planera saker långt in i framtiden, förutom saker jag är 110% säker på.
Och de är ju då såklart att jag ska genomgå min könsorganskorriegering, och även att jag ska studera genusvetenskap på högskolan. Så någon dröm har jag nog inte, är inte direkt en svensson som vill ha massor av barn och leva loppan med volvo, tvärtom. Vill nog fortsätta vara så som jag är nu(om man bortser från att jag är transexuell) hela livet. Trivs som satan.
Men andra drömmar har jag ju, för andra. Jag drömmer om att min familj ska må bra, jag drömmer om world-peace, att mobbning ska slutas upp med.
Även om det är ganska kört med det mesta jag nyss nämnde, så föredrar jag att vara optimistisk.

Min fritid.. Den är också oskriven, för som sagt. Jag älskar o ta saker spontant. Men jag är som vilken ungdom som helst. Jag festar och härjar, kanske lite hårdare än de flesta. Men äh, yolo?
Annars, så föreläser jag om just transexuallism, och jag påbörjade nyss en ledarskapsutbildning.


Och förutom det hela, så håller jag nyss på att planera Landskrona Pride, den 10 Maj 2013 och jag hoppas ni kommer ;)
Facebook evenemanget: http://www.facebook.com/events/309336509182067/?fref=ts
 
Annars hörs vi ju nästa onsdag ;) kram

Kropps ideal med KIWIBITCH

Hej alla! 
 
På grund av internet strul och skolarbete ända upp till öronen så har jag inte kunnat blogga alls. Men här kommer mitt efterlängtade inlägg. Igen så ber jag om ursäkt för att det tog sådan tid :/.
 
 
 
 
 

- Kropps ideal

Vad tycker du om medias syn på kroppsideal?  Ärligt talat, dagens kroppsideal är nog bättre än förr. Men fortfarande så behöver den skärpas. Jag anser att jag ser för många barbie smala tjejer och biffade killar. En kille får inte vara smal och tanig och en tjej får inte vara kurvig... det är the message still. Inte alls bra!
Hur kommer det sig tror du att man "ska" vara modell smal? Vem tycker det är hett om man tänker efter egentligen? Jag vet inte riktigt, jag fattar inte heller varför så många modeller vill tillåtas retuscheras. Jag menar en del av de super smala modellerna man ser i alla magasin är inte riktigt lika smala i verkliga livet. Jag gillar smala tjejer, men det finns en gräns!! Victorias Secret har en hel del vidrigt smala tjejer, men har blivit något bättre ändå.En smal tjej som man ser lite kurvor på är snyggare än en pinne! givetvis. Lite rumpa och och lite kött är snyggt!'

 
 

Tjejen till vänster är ju absolut nej tack! - Tjejerna uppe till höger är på gränsen till för smala men snygga. Tjejen nere till höger är absolut snygg och är väl idealet idag.

Vem tycker det är hett om man tänker efter egentligen? Och mår dessa modell tjejer verkligen bra av att vara så smala? Som sagt, bilden ovan så tycker jag att tjejen nere till höger är snygg! Tjejerna uppe till höger är på gränsen till för smala men still good looking as hell. jag tror att många modeller "vänjer" sig. Men Nej dem mår nog aldrig helt bra av det. Jag har faktiskt läst en hel del på olika sidor om att modebranschen förändras. Här på denna LÄNK - kan du läsa om hur "skinny is no longer cool". Denna artikel med uttal från modehus själva.
Vad föredrar du för kroppstyper?  Någon som är smal, men fortfarande har något man kan ta på om ni förstår mig rätt. Det är obehagligt om det blir för mycket ben! En allt för vältränad kille eller tjej går absolut inte hem heller i mina ögon. Lagom är bäst!

 

I mina ögon är detta lagom.... I alla fall så vill jag absolut inte att min tjej ska vara smalare än så här.

Dock tycker jag det är ganska sjukt att killars idealiska kropp alltid är det där väldigt tränade och trimmade. Varför ser man så jäkla sällan en normalt byggd kille? Visserligen tycker jag att bilderna nedan är  på killar som jag anser vara "snyggast!" Men en kille som bara har en aning eller inte så mycket i muskler är minst lika vackert!

 

Är du nöjd med din kropp? Känner du att media påverka ditt mående angående din kropp? Inte så nöjd som jag skulle kunna ha varit... Jag menar, jag har varit påväg mot mitt mål några gånger. Vilket är någonstans bland killarna ovan. Men jag är ändå ganska lagom nöjd med vad jag har idag :). Man ska ta vara på sig själv, man ska inte rätta sig efter omvärlden hela tiden. Man måste lära sig älska sig själv också, jag är ganska trött på att höra man ska se ut så och si och så. Blä nä jag spyr på det. Jag har kanske min dröm kropp en dag, men jag är inte mindre värd bara för att jag inte har den. Och det är inte du heller!  Jag har kämpat med min kropp, gör det än. Men min kropp är inte mitt livs viktigaste verk!

 

 Jag genom åren!



Dock vill jag uppmana alla där ute som går efter denna idealiska bild att tänka om, det är ohälsosamt, det ser inte klokt ut och det är livshotande! Det är långt ifrån okej! :(

 '

 

 

Igen, sorry att det tog sådan tid. Har haft mycket problem på senaste. Kram hörs igen snart! OCH GLÖM INTE... Det är frågestundstema! Ingen fråga är dum! Ställ dina frågor till oss bloggare, inte specifikt till 1 dock, då vi alla ska kunna svara. Kramiz

 

 Tack babes til next time / It'sKiWiBitch


Izzy - Kropps ideal.

  • Kropps ideal
 
  • Vad tycker du om medias syn på kropps ideal?
Jag tycker att synen på kroppar idagens samhälle är twisted och inte bra någonstans. Det är alla dessa pinnsmala modeller och det får en till att må dåligt över sin egna kropp. Plus det är inte vanligt heller att de flesta människorna ser ut just som fotomodeller gör. Hur kommer det sig tror du att man "ska" vara modell smal? Vem tycker det är hett om man tänker efter egentligen? Jag har ingen aning vem det är som sa att man "ska" vara smal och vet inte riktigt hur det blev en trend att vara just super smal. Det är nog inte så många som egentligen tycker det men finns ju klart en hel del som verkligen tycker det, vi alla är ju olika och tycker olika. Men jag personligen tycker mer om former på kvinnor tex och muskulösa män (Steven Tyler) haha.
Men det är helt enkelt en mode grej att vara modell smal, som förr var det ju inne att se ut som Marilyn Monroe och alla kvinnor skulle ha former för det ansågs sexigt (är sexigt enligt min mening). Så jag tror att allt beror på vad som ligger på modet och jag kan inte säga varför och hur det blev så och jag är inte insatt i hur hela trenden på modellsmal kom in i bilden. För under hela min uoppväxt så har man sett dessa smala modeller, plus filmstjänrnorna.
Vackra kvinnor <3
 
  • Mår dessa modell tjejer verkligen bra av att vara så smala?

    Det är nog lite både ock tror jag, för det finns ju faktiskt dem som är smala naturligt och har snabbare ämnesomsätning. Men det är ju vanligt att dem bantar sönder sina kroppar och det finns ju faktiskt fall där modeller dött för att dem varit alldeles för smala. Kroppen klarar ju inte hur mycket som helst. Så jag tror att det varierar otroligt mycket från modell till modell, plus nu förtiden så finns det ju också pluse zise modeller också (visst dom är smala dom med men jag tycker det är bra med varationer och helst alla kroppstyper), sedan finns det ju de modell agenturer som inte anställer alldeles för smala tjejer för att det inte är bra och sedan för att gammal historia inte ska upprepa sig.

    Vackra kvinnor <3

  • Vad föredrar du för kroppstyper? Är du nöjd med din kropp? Känner du att media påverka ditt måeende angående din kropp?

    Jag föredrar kurvor på en kvinna det är verkligen sjukt sexigt men sedan tycker jag att det finns så många vackra kvinnor där ute som har alla möjliga kroppstyper så det spelar ingen större roll så länge man är hälsosam och ser frisk ut så är det inga problem. Sedan män tycker jag ska vara smala och muskolösa men finns ju också dem som har magrutor osv som är snygga men de män jag föredrar mest är Steven Tyler, Tommy Lee .. typen.
    Det variera från dag till dag för i grund och botten är jag nöjd med min kropp dock vill jag ha mer magmuskler men jag måste bara få tummen ur och orka börja träna seriöst för just nu tränar jag bara lite då och då. Men jag har ju helt klart de dagar då jag inte känner mig nöjd med min kropp. Men jag försöker att rensa ut mina negativa tankar och omvandla dem till bra. För alla är vi vackra på olika sätt.

    Media har verkligen påverkat min syn på min kropp och jag har lidit riktigt rejält över just min kropp men jag kämpar vidare och försöker älska varje del av kroppen. Men tyvärr så har jag lidit av ätstörningar som var så pass illa gågent att det såg riktigt mörkt ut ett tag men jag lyckades bli frisk från det. Men visst att man ibland tänker tillbaka i gammla dåliga vanor men då har jag min erfarenhet och pskyologer som kan hjälpa mig. Visst är man rädd att falla tillbaka till gammla mönster men jag är envis och har viljan till att ha ett så hälsosamt liv jag klarar av. Känns invecklat.. haha.
    Men försöker förklara så gott det går. Men ju starkare jag har blivit i mig själv dessto lättare trivs jag i mig själv. Så det är bara att jobba, jobba jobba och försöka tänka realistisk när man är i sina mörka stunder. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer är alldeles för tankspridd och seg i huvudet för att få ut mer text. Men lite så här tänker jag.
    vacker kvinna <3
     
    Skulle kunna lägga upp hundra bilder till men nej det får räcka med dessa men finns så otroligt många vackra kvinnor där ute, män också för den delen. Men jag föredrar ju mest kvinnor <3


    Tack för denna gången! Och glöm inte vi har snart veckans frågor så se till att ställa oss på HBQTopia frågor som ni undrar över, ingen fråga är dum! Xoxo / Izzy
 

Dags för frågestund!

Då var det dags igen för er läsare att ställa frågot till oss bloggare. Ni har 1 vecka på er att ställa era frågor, så fråga nu på!
 
NÄSTA VECKA; så kommer vi köra att vi ska svara på era frågor så ställ nu fråga till oss! ;) Ni har till torsdag nästa vecka på er! Fråga på, ni kan ställa precis vilka frågor som helst som vi alla bloggare kan svara på!
 
Frågestund; Ställ dina frågor till oss, antingen via bloggen, på facebook gruppen eller i pm. Ni har hela veckan på er att ställa era frågor. Frågorna får däremot ej vara specifikt riktad till 1 bloggare/gästbloggare. Vi ska alla kunna svara på era frågor. Sätt igång, börja fråga.

RSS 2.0