En jätte ursäkt med tal om hatbrott

Kiwi is back in business. Ah, nästan i alla fall. Jag har inte mått så bra, jag mår fortfarande inte helt okej. Men jag skäms så att jag inte har bloggat, jag vill inte att bloggen här ska lida. jag ska försöka komma tillbaka till bloggandet nu. både här och på min egna blogg. Jag mår faktiskt mycket bättre när jag bloggar, jag får ju skriva av mig!
 
Ett tema som jag skulle bloggat för ett X antal veckor sedan var ju: Hatbrott - ett väldigt känsligt ämne. 
Här kommer det i alla fall. 
 
 
Vad tycker du om hatbrott? 
jag skulle kunna begå hatbrott emot hatbrott om man säger så :(((. Missförstå mig inte. Hatbrott är nog något utav det jag hatar mest här i världen. Och att det ens är så lätt att begå ett hatbrott är ofattbart i mina ögon och öron!
Vad tror du det beror på att hatbrott förekommer så mycket som det gör? 
Det begås hatbrott var dag av olika anledningar. Att det begås är nog ingen "normal" som kan förstå.  
Vad anser du om fängelsestraffen angående hatbrott? För kort tid? Bra/Dåligt?
Straffen är ju ofattbart milda! Jag tycker att Sverige har något av de mildaste straffen i världen. 
 

Känner du någon som blivit utsatt för hatbrott? 
En vän till mig av utländskt påbrå som jag idag tappat kontakten med utsattes för hot av sin familj för att han var homosexuell. Han ville också leva mer som en svensson i vardagen. Detta accepterades inte. Han sökte hjälp, efter detta så tappade vi kontakten då han var tvungen att byta namn också vidare. Jag gick med honom till polis och allt. Jag blev "bortkopplad" av säkerhetsskäl. Jag anser att polisen och myndigheterna är duktiga på att skydda folk som söker hjälp. 
Hur ska man lyckas att stoppa hatbrotten?
Uppmana folk som är utsatta att anmäla, uppmana också till högre straff, omedelbar utvisning (vid heders hatbrott, kvittar hur illa situationen är i hemlandet). Man måste tyvärr skrämma. Det har visat sig effektivt i historien. Hatbrott begås inte endast av "nazister" jag har varit med om fler hatbrott från muslimer, albaner osv.....Jag har själv blivit hotad många gånger!
 
Det var mitt bloggande om temat som ännu ej tagits upp (av mig i alla fall). jag hoppas att bloggen glider igång igen. Igen så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Glöm inte att HBQTopia kommer medverka på Landskrona Pride.
Tack för mig så länge. vi hörs snart igen!

RSS 2.0