Izzy om kärlek!

Kärlek, ja hur ska man förklara kärlek. Kärlek är ett så stort begrepp och kärlek är ju en känsla.
Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation, mot mer allmänna konkreta ting som naturen, kyrkan eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång.
 
Man kan ha materiell kärlek, kärlek till sin familj, sina vänner, naturen, musik, sig själv osv, listan är lång.
 
Kärlek för mig, en liten lista:
  • Kärlek för mig är att säga till sina nära och kära vad man känner. Kramas med dem man tycker om (i förhållande och utan förhållande, vänner, släktingar osv).
  • Kärleken till djuren, jag älskar verkligen djur och tycker dem har störts värde.
  • Pussas är kärlek för mig, hålla handen med tex sina syskonbarn, sin partner, sina vänner osv.
  • Skratta tillsammmans med någon annan är kärlek för mig och det får mig att bubbla till.
  • Att vara ärlig är kärlek för mig och visst att kärleken kan göra ont men sanningen är alltid det bästa!
  • Kärlek är/kan vara ovillkorlig men inte i alla lägen. (dock funkar det ej för människor direkt, djur ger en så mycket kärlek, utan att själva vilja ha tillbaka något!)
  • Kärlek när man uppskattar varandra och kärleken man har till sig själv.
  • Att titta på stjärnor är kärlek för mig, jag älskar verkligen universumet och rymnden!
  • Kärlek för mig är materiella saker, för jag har kärlek till saker jag köper. En materiell kärlek då så att säga, det är en sorts kärlek.
  • Kärlek är att ha sex med någon man tycker om, älskar, eller någon man har attraktion till och en "köttlig" kärlek emot.
  • Familj, vänner, djur, saker, känslor, naturen, jorden, universum, musik, film osv.
 
 
Kärlek till den egna personen, - narcissism – kan av omgivningen ses som något negativt, där egenkärleken kan ta sig uttryck i handlingar som ökar det egna välståndet eller välmåendet på andras bekostnad. Det finns även en mildare form av egenkärlek där personen unnar sig en del av det goda i livet, utan att brista i respekt eller empati inför medmänniskorna. Sådan egenkärlek är kopplad till en god självkänsla, vilket i sin tur är viktigt för att kunna visa kärlek – att ge ovillkorligt.
 
Förälskelse kallas den intensiva inledningsperioden av ett kärleksförhållande. Att bära kärlek eller förälskelse som inte är besvarad av motparten kallas olycklig kärlek. Att visa kärlek mot något kallas att älska.
 
Kärlek skulle kunna definieras i fyra olika former: eros (grekiska), agape (grekiska), philia (grekiska) och libido (latin).
  • Eros är en kärleksgud i den grekiska mytologin, och symboliserar den romantiska och lidelsefulla kärleken, kärleken som aldrig mognar och växer upp. Eros motsvarighet inom den romerska mytologin är Amor, även kallad Cupido. Eros gestaltas symboliskt ofta som en bevingad barngestalt – en erot, även kallad amorin eller kupidon.
  • Agape:Står för den förutsättningslösa kärleken, den självutgivande formen av kärlek och har ingen sexuell underton eller överton. Agape står också för hur (den kristna) Gudens kärlek är gestaltad i relation till människan, och hur människor ska älska Gud och varandra. Den latinska motsvarigheten är Caritas; den oegennyttiga kärleken uttryckt i handling.
  • Philia: Står för syskonkärlek (utan erotisk eller sexuell underton). Philia är ett begrepp för kärleken till sina släktingar, blodsbandet.
  • Libido: Är den sexuella och fysiska kärleken, vår könsdrift. Sigmund Freud benämnde den energi, livsdriften, människan fick ur sin könsdrift med det latinska ordet Libido. Motsatsen och komplementet till libidon var enligt Freud dödsdriften, Thanatos. Thanatos är aggressionen, den självdestruktivitet som vänds utåt mot andra.
Känslan av kärlek / att uppleva kärlek:
- Det är olika från person till person och alla känner vi ju olika inför kärleken. Kärlek för mig är svårt och beskriva och det finns inga "rätt" eller "fel" gällande hur man upplever känslan kärlek. För alla upplever vi ju den olika. Kärlek kan få en till att rodna, känna lyckorus, blir varm i hela korppen, får fjärilar i magen, tryck i bröstet osv. Man kan känna olika saker på en och samma gång, det blir lite som kärlek kaos inuti en men på ett bra sätt. Sedan kan ju också kärlek vara jobbig, som tex: när man är kär i någon och den ej känner samma sak. Då gör det ont i en, man känner sorg, saknad och det är bara jobbigt och all den positiva kärleken försvinner och känslorna blir till det negativa istället för det posetiva som kärleken kan visa sig i också. Visa av oss kan bli blyga när vi är kär i någon och ha svårt för att visa kärleken till den personen ( /personerna).
 
 
Så en sammanfattning: Kärlek för mig är en känsla, ord, upplevelse osv. Kärlek kan visas i olika sätt, nivåer ect. Jag älskar kärleken och kärleken är viktigt. Jag tror på kärleken trost att den ibland inte går som man vill osv. Man kan bli sårad, såra andra men kärleken övervinner allt. Jag tror helt hundra på det. Visst att jag vissa dagar känner att nej kärlek finns fan inte men det är bara negativt tänkande och det slutar alltid med att kärleken vinner. Jag har haft både kärleksfulla, underbara kärleksrelationer men jag har också haft riktigt kassa kärleksrelationer, som vi ej behöver gå in på men som jag bearbeta för fullt just nu. Trots att man blivit sviken många gånger så ska man våga ta chansen att få uppleva kärlek igen, spelar ingen roll om det är gällande i vänskap, förhållande osv. Våga chansa för det är värt det! Vem vet man kanske missar sitt livs kärlek om man bara gå runt och är rädd för kärleken, att man liskom flyr från den. Ja jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva om temat kärlek!? Mer än att kärlek är det vackraste som finns, det starkaste och kärleken kan övervinna allt. Om kärleken varit president så hade inget ont hänt!
Peace alla och ta hand om varandra! Glöm inte att kramas och visa uppskatning till de du tycker om. Behandla andra som du själv vill bli behandlade.
 
Puss och kram // Izzy

Kärlek Är Det Viktigaste Du Har I Livet

ItsKiWiBitch! - Tjoho Alla! <3
 
Det är en ära att få gästblogga här på HBQTopia: Cim sa till mig igår att jag måste gästblogga här, "Fett att jag ska" svarade jag, ännu mer gärna ville jag blogga när jag fick reda på att veckans tema är kärlek.
 

För mig är kärlek något som är extremt känsligt, det är inte vem som helst som får komma mig allt för nära, nu låter jag kanske extremt ytlig, men det är jag inte. Jag har varit med om extremt mycket. Men vad är kärlek för mig? Det är vad jag tänker komma till först! Här kommer en lite punkt lista på vad kärlek är för Kiwi.
 
  • Det är kärlek för mig när någon skriver "Jag saknar dig min vän"
  • Det är kärlek för mig när min hund lägger sig vid mina fötter
  • Det är kärlek för mig när mina djur kommer och myser med mig
  • Det är kärlek för mig att ha sex
  • Det är kärlek för mig när jag läser om någon som räddat livet på en vilt främmande människa eller ett främmande djur
  • Det är kärlek för mig att laga mat
  • Det är kärlek för mig att känna närhet av vänner, familj och bekanta även om ingen är i närheten.
  • Det är kärlek när jag ser två personer av samma kön vågar hålla hand och ge varandra en puss mitt i city

Kärlek är svårt! Kärlek är stort! Själv (som jag skrev innan) har jag varit med om väldigt mycket! Jag har gett upp på kärlek väldigt många gånger, på alla nivåer, det mitt livs största misstag, men inga misstag ångrar jag.
För tack vare kärleken drogs jag upp av mina misstag, och jag lärde mig av mina misstag.
 
KiWi + Kärlek (Förhållande vis!):
 

Min första stora kärlek var en kille, jag blev ihop med honom när jag var 17. Han var 18, från första stund gillade jag honom, det var min kompis Nadja som såg till att vi träffades.
Det var på Club Indigos Onsdags pub, bara efter några timmar stod vi och hånglade när jag väntade på bussen hem till Lund.
2 Månader senare var vi ett par, efter endast 3 veckor ihop flyttade jag mer eller mindre till honom, jag klarade inte av att bo hemma av personliga orsaker. Vi var tillsammans i sammanlagt 14 månader (med ett uppehåll), det är några av de bästa månaderna jag varit med om i hela mitt liv.
Visserligen hade han inte kommit ut ur garderoben [endast till 3 av hans vänner, och dessutom kom han ut för sin mamma och moster när vi va ihop].
Gayklubbar (Wonk) gick jag ju på själv, jag var ju festprisse så det kunde jag ju inte vara utan haha. 
Efter ett hårt uppbrott höll jag mig till singellivet i 7 års tid, nästan 8 år. Jag ägnade livet åt, fest, sex och vara en av Malmö's största playboys!
 
Eftersom jag anser att en människa inte kan leva utan kärlek, så vad gjorde jag då för att uppleva kärlek runt omkring mig? 
 
Under dessa 7 år: Var jag näst intill bitter, jag kunde inte släppa min stora kärlek. Jag strulade runt, sex var kärlek för mig, alkohol blev också en förkärlek samt droger tyvärr. Alkohol & drogor är allt annat än kärlek vill jag utnämna, framförallt droger! Våga säga nej!
Vad hände då? Jag öppnade jag bland annat (med en life saviour of mine) en boutique. Vi importerade kläder, kosmetik, hårfärger osv från Europa på egen hand. Det var helt underbart att bila i Europa och träffa nya unika människor var tredje/fjärde månad. Butiken blev nerlagd efter nästan 2 år, tyvärr - Men det öppnade upp nya dörrar: Jag flyttade till Tjeckien(Prag) och ville göra något helt nytt!
I Prag träffade jag en tjej som jag blev förälskad i, träffade henne efter att jag bara bott där i 3 månader.
Dock när jag automatiskt blev uppsagd från mitt jobb för att caféet gick i konkurs var jag tvungen att flytta tillbaka till Sverige, därefter tappade vi kontakten.
 
Det är kärlek att våga ta steget: Dvs;
Jag har flyttat fram och tillbaka mellan Sverige/Prag 5 gånger (under 5 års tid 2007-2011), jag har utmanat ödet otroligt mycket, jag har fått lida, men jag har mer livserfarenhet än vad de flesta i min ålder har!
Jag hade mer livserfarenhet redan vid 22 årsålder än vad en 25 åring har. ( Nu är jag 27 :p)
 
Vi kommer tillbaka till Kärlek förhållande vis nu! ;)

Som sagt tog det 7 år innan jag riktigt vågade ta steget och släppa in någon till min själ igen. Tjejen jag träffade i Prag var det i stor del mitt fel att vi tappade kontakten, jag blev rädd. Jag var rädd för att bli extremt sårad, och få mitt hjärta brustet igen, som jag fortfarande då kämpade med att klistra ihop.
Hemma i Sverige träffade jag en tjej (2011) som jag först tänkte dissa för jag trodde att jag inte hade modet att gå in i ett förhållande igen, dessutom hade hon nyligen brutit upp med sitt ex när jag upptäckte mina starka känslor för henne. 
Jag delar mina allra bästa minnen med Emmelie, hon är det bästa som hänt mig samtidigt som hon är det värsta som hänt mig! Uppbrottet är det värsta jag varit med om (Jag gick ner nästan 15 kilo)
 
 
VÅGA - Om du inte vågar, hur ska du då komma någonstans? Du vill väl inte stå på samma punkt i hela ditt liv? Ensam är stark! Men Kärlek är starkare! Kärleken är anledningen till att jag står på mina ben idag! <3
 
Jag vill skicka ut ett "kärleks meddelande" till alla läsare som inte riktigt vågar bli älskade, eller inte vågar älska: 


Kärlek är något en människa (enligt mig) inte kan vara utan: Utan Kärlek är man ihålig. Utan kärlek kommer du inte långt i livet tror jag. Eller jag vet, våga vara dig själv, ändra inte på dig själv för att bli älskad, personerna runt omkring dig får lära sig älska dig för den du är. Jag har varit ihålig, jag var så ihålig att jag inte ens lät min egen familj komma mig nära, desto närmre de försökte komma desto längre (bort) flydde jag.
Det är det största misstaget jag gjort, men jag ångrar det inte. Varför ångrar jag det inte?
Enkelt, du lär dig av dina misstag, do 'em, live'em, learn from them!
Våga påminna dem du tycker om att du tycker om dem, skicka en glad hälsning! Säg något fint, det är kärlek! Du vet aldrig hur länge du har dina vänner/familjemedlemmar/partner/partners/kollegor i livet!
Visa din uppskattning medans de finns där. Annars lär du bara ångra dig!
 
Nu till kärlek på helt andra nivåer:
Jag har både kärlek till musik, film & tv-serier.Utan personer/förebilder som: Britney Spears, Christina Aguilera, Backstreet Boys, N'Sync, Nina Dobrev (The Vampire Diaries "Elena/Kathrine"), Ian Sommerhalder (The Vampire Diaries "Damon Salvatore"), L.J Smith (The Vampire Diaries författare) & Sandra Bullock m.fl så hade jag inte varit jag idag! 
Mina husdjur har varit det viktigaste i mitt liv, om en person hade sagt till mig: "Det är jag eller dina djur" så hade jag valt mina djur självklart:
Där har vi svaret på ÄKTA KÄRLEK: Dina husdjur älskar dig, om du skulle ha en dubbelnäsa och var utskrattad av hela världen skulle din hund/katt eller häst eller annat djur? Älska dig i vilket fall som helst, utan villkor!
 
Personer som inte kan visa sin uppskattning till djuren.... nä det vill jag inte kommentera, detta ska vara ett positivt inlägg ^_^.
 
Här sitter jag nu, snart färdig med mitt gästbloggande på denna underbara blogg och lyssnar på Cindy Lauper's version av La vie en  rose. Jag tror också att om allt fler människor vågade visa lite mer kärlek, så skulle världen vara en bättre plats!
 
 
Jag delar också med mig av ett kärleksbrev jag skrev till Emmelie när vi var ihop: (detta gav jag alltså till henne på brev): Anledningen till detta är för att jag tycker det är kärlek att kunna skriva något fint via brev till den du tycker om, det måste inte vara din partner, skicka ett brev till den du tycker om!

Ps. Jag har kommit över mitt ex! Dock är hon en stor inspiration till varför man absolut inte ska ge upp på kärleken, du tror att den inte finns där ute, du tror att du inte kommer hitta någon igen, du tror att du absolut inte vill hitta någon igen
Men som det vore magi kan den bara plötsligt stå framför dig, kanske håller det inte i all evighet:
Men det är fortfarande bevis på att Kärlek lever! - En Dag Hittar Du Den Din Livspartner, det gäller att aldrig tappa sig själv på vägen bara!

Emmelie <3

Min älskade, du är mitt allt, du är solskenet i mitt liv. Vad ska jag tycka om mig själv? Är jag värd dig? Det har jag gått runt och tänkt men svaret har jag haft hela tiden. När du tittar på mig med dina månljusögon vet jag att det måste vara något bra i livet jag har gjort, för jag har ju dig!
 
Även när vi är ifrån varandra känner jag din närvaro, när vi går skilda vägar brinner mitt hjärta av glädje. Anledningingen till det är enkel: Vår kärlek är het, Inte ens solen kan mäta sig med vår kärlekshetta. Att det skulle vara möjligt att en människa kunde hoppa rakt in i mitt hjärta och själ vågade jag aldrig tro på.
 
Dagen jag mötte dig visste jag att äkta lycka har funnit mig igen.
 
Jag lever i en verklighet som lever i en dröm.
 
Du är mer värdeful än guld och diamanter
 
Jag älskar dig, mer än ord kan beskriva!
 
Din KiWilicious
 
 
Tack för mig, vi kanske ses igen? - Glöm inte besöka min blogg där finns också en Veckans Blogg Tävling - Anmäl er nu.
 
//ItsKiWiBitch!©
 
 
 
 
 

Kär känsla har olika namn. /phineline

Kärlek kräklek kär/lek,
Kär känsla har många namn.
Just i detta nu så sitter jag och sjunger på elephant love medley med min fina flickvän.
Nästan lite pinsamt att man kan hela den låten utantill, eller nej.

Bloggtemat för veckan är;
Kärlek.

Ja, kärlek.
Vad är kärlek för mig?

Kärlek är en kram, kärlek är en kyss.
Kärlek är närhet från de man älskar.
Kärlek är de man älskar
De som älskar dig

Kärlek för mig är en så sjukt stor grej,
Kärleken man har till sitt husdjur, till sin familj, till sin partner, till sina vänner, till sina intressen.
Kärleken man känner för sig själv.

En kär känsla,
som gör att man spyr fjärilar och flyger på små rosa moln.

Ja, jag kan nog inte sammanfatta det bättre. :)
Vad är kärlek för er?


ni kan fortfarande nå mig på;
http://phineline.spotlife.se/
 
 

Izzy's tankar.

Ja då var det de här med veckans egna tema och det finns ju så otroligt mycket man kan skriva om. Men ja jag vet inte riktigt vad jag ska välja att skriva om, har beslutsångest och vill skriva om allt på en och samma gång. Men så roligt ska jag inte ha, plus det hade ju tagit evigheter att göra det. Så jag tänkte helt enkelt bara köra det simpelt och skriva lite tankar jag har och kommentarer lite angående de Phineline skrev om denna veckan.
 
Jag vet ej hur världen sett ut om alla föddes som hermafroditer och det är ju svårt att kunna veta. Men jag tror att det hade varit mycket öppnare angående allt och sådant! Det hade inte varit så inriktat på att men usch två av samma kön kan inte älska varandra det är bara fel. För hade alla föddes som hermafroditer så hade ju det varit vad som var vanligt och då hade det varit accepterat, eftersom att det var det ända vi visste fanns, eller hur man nu ska förklara sig! Men nu är det inte så att alla föddes som hermafroditer men jag tror dock att exakt alla människor föds bisexuella. Sen är det under ens uppväxt som man kommer underfull med hur man känner och vad man vill göra. Sedan så speglar samhället in äckligt mycket också då det finns "pojk" och "flick" färger, saker och ja listan är lång. Hade samhället och alla tidningar osv försökt påverka oss människor så som de gör så hade det varit helt annorlunda. För när jag var liten jag bara vet att alla mina dagiskompisar var bisexuella för alla pussades med alla. Vi tyckte inte att det var konstigt att se två av samma kön hålla varandra i handen osv. Men sen under vår uppväxt sa ju tidningarna, vissa föräldrar och what not att så här ska du göra, så här ska du vara, nej men örk 2 av samma kön kan inte älska varandra osv. Men hade inget sagt så till oss och låtit oss själva få tänka, känna efter och upptäcka alldeles själva hade nog saker sett annorlunda ut.
 
Jag hade turen som fick det och visst att jag hörde massa skrock och sådant men jag var en av de starkare ungarna som vägrade lyssna! Kanske på både gott och ont! Men jag tror att vi hade varit mer öppna om man inte öser ur sig att så här ska det vara allt det andra är fel. Ändra man normen och låter folk tänka och utforska på egna hand så tror jag personligen att det kommer att vara mer accepterande att ha fri kärlek. För 2 människor som älskar varandra har inget med att göra vad för kön man har eller inte har. Om ni förstå hur jag tänker? Sedan om jag har rätt det kan man omöjligt veta och eftersom att vi hela tiden delar upp kille, tjej, manligt, kvinnligt osv så blir det ju ett glapp och sådant. Men fast man kanske inte hade påverkat det utan behandlat alla som människor och inte kvinna, man osv, ja man liksom inte bryr sig om könet och så finns det ju en möjlighet att det ändå inte skulle vara lika accepterande för folk. Men jag vill ju att alla ska bli accepterade sen vad vi gör i sängkammaren har ingen annan med att göra. Huvudsaken är att man älskar varandra, ta hand om varandra och värna om sin kärlek och vad vi har för kön borde inte spela någon roll alls. Men tyvärr är det inte så, visst att vi har det rätt så bra i Sverige men vi kan bli bättre. Plus det är inte bara i Sverige vi måste hjälpa till för våra rättigheter utan också runt om i hela världen!
 
Märker att jag börja svamlar en hel del nu men detta är lite av mina tankar, ni får gärna komma med kommentarer!
Ta hand om varandra!
 
// Izzy

Kön? Phineline.

Med tanke på att vi låter könstillhörigheten bestämma personers rätt att älska.

Om alla hade fötts som hermafroditer.
Hur hade världen sett ut då?

Bättre eller sämre?
varför?

Det hade varit en utopi,
För vi hade inte fått någon typ av "könsförälskelse", och ordet homofobi hade inte existerat.
Kärleken hade blivit normen.

Det är dock en utopi.
Vi är satta på jorden för att fortplantera oss som de produkter av universum vi är,
sen om vi fortplanterar oss med motsatta kön eller inte, ska inte spela någon roll.
Man behöver bara en liten hjälp på traven för att kunna reproducera sig.
Men normer och hat skriker ut att måste man innehava olika typer av könstillhörigheter, för att få älska i ett partnerskap.

Blod, kött och ben,  vi är alla fortplanteringsprodukter som har rättigheten att älska.
Så låt oss,
älska.



Ni inser inte hur mycket jag har saknat att gästblogga här,
Jag skrev på HBQtopia's logg och frågade vad som hade hänt med bloggen.
Då kontaktade Izabelle mig och frågade mig om jag var intresserad att fortsätta gästblogga där igen, och det var jag ju självfallet.
Tisdagar är min nya dag,
men hade inget internet igår så fick bli ett inlägg idag istället.
Så här håller jag till på Tisdagar!


Saknar ni mig så finner ni mig ->här<-



Stay in touch.





Lite dött.

Det har varit lite dött här i bloggen som ni nog märkt och vi ber så mycket om ursäkt för detta.
Men vi ska försöka att bättra oss! 
 
Nu i veckan kommer jag (Izzy) och Josephine att börja starta upp bloggen så smått!
 
Veckans tema kommer att vara ett eget tema som vi väljer, då ingen av oss har haft ett eget tema!
 
Vi får se hur det kommer bli här i bloggen framöver men det få bli en hel del planering! Några tips på vad ni vill se i denna bloggen?
 

MVH // HBQTopia + Izzy! ;)

RSS 2.0