Patrik om religion

Vad hardu för religion?

Jag är troende kristen (men bara om man definierar kristen så som jag definierar det, dvs. checka in alla fördommar du har mot kristna i garderoben tack.)  

Troende/icke troende?

Jag är som sagt troende, min tro, min andlighet är en verklighet jag lever i varje dag, varje minut, när jag vaknar, äter frukost, går till jobbet, tränar, har sex och till och med när jag sover. 

Vad säger din religion om just homosexuella relationer?

Det är skillnad på vad min religion och min tro säger. Traditionell,vanilj kristendom fördömmer homosexualitet och menar att man gör det baserat på bibeltexten (man kan bara göra det om man editerar ganska hårt vilka bibel ord man vill och inte vill läsa). Tex. (som Cim, mycket riktigt påpekade) beskrivs en man som ligger med en man som tuevah i gamla testamentet, vilket lättast översätts som styggelse men det är också tuevah för en kvinna att ha på sig byxor, att röra vid grisskin eller att äta gris, så de här renhets lagarnba fördömmer inte bara homosexuella utan näst intill alla kvinnor (som har byxor) och män (som spelar fotboll) och alla som någonsin ätit ett svenskt julbord. Vad som är tydligt är att bibeln egentligen inte talar om sexualitet utan makt/samhällsstruktur och de här lagarna var en del av det allmänrådande kvinno förtrycket. Jag har skrivit mer om detta i min blogg serie om HBTQ (Om HBTQ Inledning).
 
Nu är jag inte vanilj kristen utan progressiv queer teolog. Det betyder att jag är övertygad om att vi är skapade till att vara sexuella varelser, att gud blir verklig och manifesterad i våra relationer och speciellt i våra sexuella relationer. Sex är ett sakrament, dvs ett yttre tecken på en inre nåd/andlig verklighet (Jag har skrivit mycket mer om detta här: Sex as a sacrament). Jag är tillika övertygad om att gud är både trans-gender och trans-sexuell. Gud är queer och som jag tidigare skrivit så tror jag att alla människor också är det. Så jag tycker det är dags för alla hetero personer att komma ut ur garderoben och bekänna vilken färg i regnbågen de har. 
 
Vår församling (där jag är pastor) välkomnar inte bara HBTQ personer utan bejakar deras sexualitet och uppmuntrar dom till att fortsätta vara de underbara människor gud skapat dem till att vara!
 
Stay Fabulous!
 
Ps. Är också aktivi i EKHO skåne, en plats för Kristna HBTQ personer
 

Gästbloggarna Emelie & Shane

Presentation av gästbloggarna Emelie & Shane:
 http://www.youtube.com/watch?v=pGmiyX2LLL0&sns=fb
 

Veckans tema: Samhället
http://www.youtube.com/watch?v=Q1HEtaz6NLQ&sns=fb

Religion!

Detta kommer bli veckans tråkigaste inlägg då jag inte är troende ALLS!

Vad har du för religion?
Jag är ateist! 

Troende/icke troende?
Jag tror verkligen inte på någonting! Jag tror på människan och evolutionen! 

Vad säger din religion om just homosexuella relationer? 
Jaa du, kan inte riktigt gå så långt med detta haha. Eftersom jag inte har någon religion så kan jag inte riktigt gå vidare med den här frågan...

Asså...sorryyyy! Nästa vecka kommer bli bättre!



/Nanni




Cim - Religion

Vad har du för religion?

- Jag är mer ateist men är född kristen. Min pappa är dock jude. Jag har en tanke om att man är SIN egen Gud eftersom alla har vi olika syn på hur Gud är o oftast är det en bättre version av dig själv. :)

Troende/icke troende?

- Icke troende mer eller mindre.

Vad säger din religion om just homosexuella relationer?

- Judisk-kristen tradition:

* Gamla Testamentet: Själva begreppet "homosexualitet" är från 1870-talet. Gamla testamentet och särskilt Tredje Moseboken handlar om renhetslagar som dömer den sexuella handlingen ut mellan par av samma kön, förståelsen av homosexualitet som ett varande finns inte. Det är två verser i 3 Mos (18:22 och 20:13) som har dikterat synen på homosexualitet under årtusenden inom främst judisk tradition. ”Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna: det är något avskyvärt”. Det hebreiska ordet för avskyvärt "Toevah" förekommer bara sällan i GT och är svårt att översätta, moderna bibelforskare ifrågasätter vikten av budet då det förekommer bara en gång (ju viktigare ett bud är desto mer förekommer det).[24]
Begreppet Sodomi kommer från Första Mosebok 19 kapitlet i berättelsen om hur Guds änglar bestraffar staden Sodom för sin ogudaktighet, brottet/synden de begår är mot gästfrihet och stadens invånare vill skymfa Lot genom att våldföra sig på hans gäster och förnedra hans gästfrihet. I den kristna traditionen har dock berättelsen förknippas med den sexuella handlingen sodomi som belagts med hårda straff.
Under biblisk tid var kroppens renhet viktig inför mötet med det heliga, menstruation och samlag ansågs som orena och krävde rituella reningsbad, mikva. Frågan är om homosexuella handlingar sågs som ett hot mot renhetslagarna eller som ett socialt hot mot familjen/klanen som den socio-ekonomiska grunden i samhället kan inte besvaras utan beror på situation. I Ruts bok beskrivs den starka relationen mellan Rut och hennes moabitiska svärdotter Noomi. Ruts bägge söner är döda och Rut behöver Noomi (trots hennes barnlöshet) för att säkra arvsätten till sin jord. Noomis trohetstal till Rut (Rut 1:16-18) används idag ofta i välsignelse-andakter över ingånget partnerskap och ses som ett könsneutralt Bibelord om trohet och kärlek under vigsel i Svenska Kyrkan.

* Nya testamentet: I Nya testamentet talar inte Jesus om- eller fördömer homosexualietet, Det är först i epistlarna som Paulus uppmanar sina församlingar att inte hänge sig åt hedniska tempelkulter och han fördömer den grekiska traditionen där den äldre läraren pedagogen lär upp ynglingen sexuellt. Paulus använder ordet ”macaroi” för den passiva parten, det är ovisst om Paulus fördömer pedofili eller alla sex mellan män. Första Korinthierbrevet 6:9 lyder i översättning: i bibel 2000 "Ingen som lever i otukt eller avguderi eller hor eller män som ligger med andra män (macaroi), inga drinkare eller tjuvaktiga …ingen sådan får ärva Guds rike." Här manar Paulus till enhet inom församlingen och att släppa hedniska vanor och missbruk.
I Romarbrevet 1:26-28 fördöms män och kvinnor som upptänds i begär mot den naturliga lagen som människor som medvetet struntar i kunskapen som Gud har givit människan och Gud låter dem agera själviskt och hänsynslöst. Alltså ses homosexuella handlingar som ett brott mot den naturliga lagen.

Men jag säger skit i vad religionen säger o följ ditt hjärta! <3 
Fight for your right!

Veckans fråga till er läsare:
- Vågar du stå för den du är idag? Oavsett vilken religion du har.
 

Lite som Herkules, fast mindre trovärdigt.

Todeloo!
Ikväll är det min tur igen! Som ni har längtat. ;)
Temat är religion, jag är icke troende men döpt. Dvs, jag "tillhör" kristendomen.
Saken att jag är döpt är något jag skyr min mor för, jag är emot dop.
Jag anser att tradition eller ej, det är något man ska få välja längre fram.
Om jag nu hade velat att en snubbe i klänning skulle hälla vatten på min arma kropp, så skulle jag sökt upp honom längre fram.

Jag ser mig själv som humanist,
Humanismen som livsåskådning är uttalat sekulär, obunden och oberoende av varje föreställning om påstått gudomliga eller magiska krafter. Spekulationer i och exploatering av tron på kosmiska makter eller andliga väsen ingår inte i dess världsbild. Den erfarenhetsbaserade verkligheten betraktas som principiellt förklarbar med vetenskapliga metoder, även om vi säkerligen aldrig kommer att förstå den fullständigt. Humanismen som livssyn är fri från mytiskt tänkande och förespråkar istället en världsbild grundad i kritisk rationalism. Humanismen förespråkar också ett sekulärt och pluralistiskt samhälle präglat av respekt, omtanke, rättvisa, solidaritet och ansvar.
 
Har planer på att gå ut ur svenska kyrkan, dock inte gjort det än. Why? Not a clue.

Ni finner mig fortfarande på bloggen;
http://phineline.spotlife.se/
puss på er.
 

Benji - Religion

Hola guapas!
Veckans tema är alltså religion, något jag tror många inom HBT-världen nästan.. skyr?
För det är ju inte okej att vara gay inom religioner, eller hur?
Jag säger FUCK THAT.
Jag är kristen. Eller kanske mer troende en kristen, men jag tror på Gud och Jesus och allt det där.
Men jag VÄGRAR att tro att Gud skulle anse att kärlek mellan två personer skulle vara en synd.
Jag är 100% säker på att han är rätt chill med gay-people faktiskt, det var ju trots allt han som skapade oss.
Jag vill att någon visar mig den sida i bibeln där det står "DU FÅR INTE VARA GAY".
Den finns inte.
 
Diskuterade detta en gång med ett gäng otroligt kriskta människor, långt innan jag ens visste att jag själv gillade tjejer, och någon kläcker kommentaren " fast det är ju något som inte är som hos alla andra, så då kan man ju faktiskt säga att det är en sjukdom" och "vi vet folk som blivit botade och nu mår mycket bättre".
Jag blev så äcklad att jag höll på och spy.
Här sitter människor som påstår sig acceptera alla för vilka dom är, och sen kan dom inte acceptera något så fint som kärlek?
BLI BOTAD? Seriöst.
Dom som tänker så behöver bli "botade".
 
Jag tror på en Gud som älskar oss alla, vem vi en älskar.
 
Avslutar med en bild på hur jag sett ut idag, så tråkigt med inlägg utan bilder!
Halvgay och lika älskad av Gud, så det så! PUSS!
 
 
 
 

Gästbloggare Ehab

Hej!
Jag heter Ehab och jag är 25 år gammal.
Jag tycker om spela basketboll.
Och jag studerar till sjuksköterska.

Religon - Izzy

Tänkte först göra ett videoinlägg men skippar det då det skulle bli as kort, kanske bara 3 min och det kändes onödigt. Så idag blir det tyvärr bara text men kommer bli ett videoinlägg så fort det finns chans till det. Känner mig lite dålig men ja ni får helt enkelt ta det.

Då jag inte är troende och inte hör till någon religion så finns det inget att säga om HBQT världen mer än mina egna åsikter och vad jag tycker då jag själv är bisexuell och som ni redan kanske vet så tycker jag att kärleken är fri.

Dock föddes jag in i Kristendomen och inom just kristendomen så är det mycket öppnare än vad det var innan och man kan även gifta sig i kyrkan med samkönade partners. Så det går åt rätt väg.
Så jag föddes både in i kristendomen och inom ortodoxa kyrkan. Jag är inte så insatt i den för ja man läste ej mycket om det i skolan och min pappa är inte direkt troende han heller så att han har ju inte direkt så mycket koll där heller. Men vet att det finns ortodoxa regnbågsköer och enligt dom så är det lite halv öppet eller vad man ska säga. För det finns delar i världen där det finns stöd grupper för troende ortodoxer inom hbtq världen. Sedan att det verka mer strikt än vad det är. Men som sagt kan inte uttala mig så mycket om detta då jag ej är insatt eller ens troende. Visst att man tror på något men jag tror verkligen inte på gud och hela den historian. Men bara för att jag inte tro tycker jag inte att det är fel att tro på gud. Det är upp till var och en!

Puss // Izzy!

Gayfilmer osv



Detta blir ett kort inlägg då jag inte har så mycket att skriva inom detta ämne. Jag är nog, som någon tidigare skrivit om sig själv, en "dålig flata" då jag varken läst en bok eller sett en enda serie som handlar om homosexualitet på något sätt.
Jag har väl sett en film, Patrik 1,5, som är sjuukt bra! Men den är redan skriven om så jag orkar inte riktigt förklara om den. Men se den för den är riktigt bra!

Eller joo...kollar ju slaviskt på Grey's Anatomy och då har vi ju Arizona och Callie...huuur fina som helst tillsammans och jag hade inte tvekat en sekund på någon av dom, sjukt snygga!

Jag har ju hört att The L word ska vara rusktigt bra men jag har missat den serien helt...får nog ta och ladda ner den tror jag.

För eller emot porr, det är ju alltid en aktuell fråga. Jag nog varken för eller emot där...bryr mig inte så mycket. Vill man kolla på porr, do it! Vi alla har våra behov lixom, det är inget konstigt att man är kåt ibland, do something lixom haha :) Sålänge man lixom inte "byter ut sin partner" mot porr....det vore ju inge kul! (HAHA måste bara berätta att jag först råkade skriva "kuk" istället för kul....det tyckte jag var lite kul...hahah)

Haaj me di! /
Nanni

Min favorit HBQ Film, Serie och bok. +Porr

Veckans tema: Film & Böcker - Gaytema:


Favorit film måste nog vara Patrik 1,5,
Det handlar om ett manligt homosexuellt par som är nyinflyttande och vill få tillökning, som i barn.
Vid inflytten så åkte de till någon slags grillfest, där välkomnar deras nya grannar dem samt frågar var deras fruar är.
Då säger dem rakt av att de är partners, personerna reagerar inte något större. Men att de genast blev obekväma visade de rätt duktigt.
I svensson samhället de flyttat till får de gå igenom en hel del homofobi.

Jag vill inte spoila själva filmen, vilket antagligen är meningen med detta tema.
Men, vill ni veta mer?
Så får ni gärna kika på den, ni lär inte ångra er (beroende på vad ni gillar för typer av filmer). Enligt mig är den en av dom få bra "gayfilmerna" just för den tar fram livssituationen hos HBQpersoner i dagens samhälle. :)

Betyg av mig: Fem kvinnotecken av fem.

 

Favorit serie? Jag vill inte vara den som är den, men det är helt enkelt L word.
En bra beskrivning på L word är; Vardagligt liv hos HBQpersoner. (Nej, nu påstår jag inte att alla som är med är HBQ. Men marioteten är HBQ.)
And yup, I've got a crush on Jenny. Omnomnom! (För övrigt hon till vänster)
Check it out!

Betyg av mig: Fyra kvinnotecken av fem.

 

 

Favorit Bok må jag säga är Luder av Helen Walsh. Den gavs ut år 2004 och är såld till 10 olika länder.

Denna bok är inget för de känsliga, hela boken är väldigt rå och hård. ung kvinna som ogärna gosar med en flickvän, utan helst umgås med polare. Som bara vill ha sex och gå vidare, därför köper det hon vill ha av kvinnor som arbetar på gatan.
SEX KNARK OCH HOROR.
Äntligen någon som skriver öppet om en tjej som super, knarkar och köper horor.
Ingen prinsesstämpel här inte, kvinnor kan med. Lilla nittonåriga Millie OReilly är  en söt, smart och rapp kvinnlig antihjältinna. Millie är utagerande. Millie tar initiativ, Millie utnyttjar och torskar. Millie konsumerar andras kroppar som en avskärmad tonårskille som sett för mycket porr
Boken är beskrivande, så alla trippar och sexakter står detaljerade. (För den som gillar det lite extra.)
Betyg av mig: Fem av fem kvinnotecken.

 

För eller emot porr?
Denna frågan är rätt så rolig enligt mig, jag är varken för eller emot porr.

Jag tittar själv inte på porr, men jag respekterar att andra tittar på det. Allt från en partner tittar på det till polare ser på det, hey det är bara acceptera.
Vissa tittar hällre på sex än har det? -.o
Hahahah nej men, gillar man det?  Kör på, jag vill dock inte vara med och se på det.
Det attraherar mig inte!
Jag blir bara uttråkad och börjar hålla på med annat,
Rita är populärt.
Så man kan väll påstå att jag är för porr, så länge de som tittar på det inte försöker blanda in mig. ;p
Dock kan jag påstå att jag anser att det vackert med nakna kvinnor som kysser varandra osv.
Men det är inget man ligger och "gråtpullar" till.

 


Veckans fråga från mig är;

Hur ofta tittar du på porr? Jag och denna blogg dömer ingen. :)

Finns fortfarande anträffbar på bloggen; http://phineline.spotlife.se/
Kik: Phineline
Instagram: Phinelin3

Over and out!



Benjis

Film & Böcker - Gaytema: Favorit filmer/serier/böcker? Info om vad det handlar om, namn, huvudkaraktär/huvudkaraktärer,  författare/producent, omdömme, tips om olika filmer/serier/böcker, gener.

Tror aldrig jag läst en gaybok eller sett en gayfilm, faktiskt haha, vilken dålig flata jag är.
Därimot är ju serien The L Word helt fantastisk, men eftersom tidigare skrivare redan berättat om den känns det onödigt att göra det igen.

Som sagt vet jag inga gayfilmer, mina favoritfilmer är dock: The Notebook, så förutsigbart, jo jag vet, haha. Världens sötaste kärlekshistoria. Sedan Girl, Interrupted, handlar om en psykavdelning och dem som är inlagda, Angelina Jolie är så sjukt bra i denna filmen så jag dör. Och Batman - The dark knight. Denna filmen är så jävla smart och så sjukt bra gjord, shit. Heath Ledger spelar Jokern och är så bra att jag fucking piss mysef när jag ser den. Kan kolla på dessa filmer om och om igen, kan alla repliker och blir fortfarande galen överexalterad när jag ser dem. Har ni missat någon av dem, TITTA DIREKT.
Dom är så bra.
Tänker vara en liten bitch och inte skriva produsent osv för jag har baksmällan från helvetet fortfarande och är för lat för att öppna google och kolla upp skiten.

För eller emot porr?
Jag tycker att porr är roligt, haha. Det är dock inget jag kollar på för njutning eller dyligt. Men gör man det ser jag inget fel i det. Jag säger för.

Teaterföreställningar/Teaterpjäser/Musikal/Kabaré?
Jag har nog aldrig varit på eller sett något av ovanstående. Skulle dock gärna gå på något av dem! Tycker det känns, typ, mysigt på något sätt, men har aldrig blivit av.

Lite från mig, se till att kolla på filmerna nu gays!
Kika gärna in på min blogg med http://benjiforever.blogg.se !

Veckans Tema: Film & böcker - Izzy

Film & Böcker - Gaytema: Favorit filmer/serier/böcker? Info om vad det handlar om, namn, huvudkaraktär/huvudkaraktärer,  författare/producent, omdömme, tips om olika filmer/serier/böcker, gener.

Ja vilken ände ska man börja det finns så sjukt mycket bra att läsa, se osv:. Jag tänkte börja med en bok som jag tycker är bra och som borde läsas, det är en fakta bok och den heter "Stora Sex Boken, för tjejer som har sex med tjejer" och den är skriven av Helene Delilah och Malinda Flodman.
Det är rätt tydligt vad den handlar om och för er som inte kopplade handlar den om sex. Man får riktigt många bra tips inom sexlivet, när tjejer har sex med tjejer. Det står allt från hur vagvinan fungerar, till tips hur man ska göra för att ens partner ska få så mycket njutning som möjligt.Vet inte riktigt
med vad jag ska skriva om handlingen för det är som sagt så mycket och en faktabok. Jag gillar denna boken och den kom ut 2007, jag minns inte hur jag fick nys om denna boken men har för mig att första gången jag såg den var i en sexleksaks affär här i Malmö. Den får 5/5 då jag tycker den är riktigt bra och alla kvinnor där ute borde ha den hemma, iaf läsa den.

Jag kommer inte på fler böcker som är min favorit inom just gayteama för jag läser mest självbiografier eller Stephen King böcker. Jag läser inga hbtq serier utan läser bara Batman. Så jag tänkte hoppa till serie inom filmvärlden (och inte tidningar då alltså).

- L Word: Är en TV-serie som porträtterar en grupp homosexuella kvinnor, deras älskare och vänner. Tv-serien skapades av Ilene Chaiken.  I serien medverkade bl.a. Jennifer Beals (Flashdance), Leisha Hailey (från bandet Uh Huh Her), och Pam Grier (från filmen Jackie Brown). Jag gillar serien och den får en 5/5. Har inte så mycket mer att tillägga för de flesta känner nog redan till den.

- Buffy The Vampire Slayer: Är en serie som handlar om Buffy som är en vampyr dräpare och hennes vänners liv. Den var känd på 90 talet och är en riktigt bra serie. Dock så kommer de inte fram att en av karaktärerna är gay fören några seasons fram i serien. Det är bra musik i den och
jag verkligen älskar den serien. Den får även 5/5, se den!

Jag kommer ej på fler serier just nu men det finns en hel del inom gaytemat. Så jag tänkte hoppa till filmer och mina favorit filmer har jag redan skrivit om innan i denna bloggen och filmerna är Boy's don't cry och Monster, båda dessa filmer är verklighets baserande. Klicka på dessa länkarna för att komma till inlägget där jag skrev om dem Boy's Don't Cry , Monster.


För eller emot porr?

Jag tittar inte på porr då jag inte tycker att det ger mig något och det känns bara totalt onödigt för mig att se porr, jag kan heller inte se något upphetsande med det. Men smaken är som baken. Jag tycker det är upp till var och en att bestämma om de vill vara med i porr eller ej. Jag stödjer dock inte de som blir tvingade till att vara med i porrfilm men så länge de tycker om det och gör det av sin egna fria vilja så är det okej.
Men jag själv ser ej på porr och finner att det är totalt onödigt med porr för min del. Men vad andra gör är deras val/ansvar och inte mitt. Så jag är både för och emot porr.

Teaterföreställningar/Teaterpjäser/Musikal/Kabaré?

Jag kan inte komma på att jag sett någon teaterföreställning eller musikal inom gaytemat, hum får tänka lite. Men ifs så har jag ju sett The Rocky Horror Picture
Show både som filmmusikal och vanlig musikal kom jag på sådär i efterhand haha. Den är riktigt bra och det är en av det bästa musikalerna jag vet och jag är helt såld på den. Huvudkaraktären är en transa (i rollen). Världens bästa musikal är det och alla borde se den om ni ej gjort det. Jag skulle så vilja se den på bio i USA under Helloween för dom brukar visa den på olika sallonger under just Helloween. Men utöver det så har jag faktiskt inte sett någon annan teater/musikal inom ämnet HBTQ.


Min fråga till er läsare?!:
Vilka serier/filmer/musikaler inom HBTQ världen tycker ni om!?!?!

Ni kan även denna veckan ställa frågor till mig och det kan ni antingen göra här i bloggen eller på [email protected], så ska jag svara så gott jag kan. Ni kan fråga precis vad ni vill och så kommer jag svara så bra som möjligt på era frågor.

// Izzy!

Gästbloggare Patrik



Patrik Olterman, Pastor, Predikant, Pappa, Poet och Pirat. 38 år gammal bor och verkar i Malmö.

Vem är jag?
Hmm, det är en ganska stor fråga. Jag är ganska mycket. Jag är en man med mer passion än vad jag klarar av att hålla inne med, det läcker hela tiden ut i mitt arbete, mina hobbies, mina relationer. Mina vänner i gymnasiet kallade mig för fanatikern, Fanatisk vaddå? brukade jag fråga. De ryckte på axlarna och sa, vad du än gör! 
Så nu är jag fanatisk Pastor i Frälsningsarmén i Malmö, fanatisk kampsportare, fanatisk svärdsfäktare, fanatisk pappa, fanatisk poet etc ... 

Vilken läggning har jag?
Jag är hetero (beroende på vem du frågar). Men har sedan en tid tillbaka kommit ut som HBTQ allierad. dvs. en som stöder och bejakar HBTQ personer. Det låter så fånigt när man skriver det på det där sättet. Dessutom är jag övertygad om att alla är queer, för vem har rätten att bestämma vad som skall betraktas normalt.
Hur kom jag ut?
Det är inte helt lätt för en Frälsnings officer (läs präst eller pastor i en frikyrka) att komma ut som HBTQ positiv. Jag gjorde det på en Vidare utbildning där jag var tillsammans med ett tjugotal andra kollegor. Jag hade bestämt mig för att inte säga något den här gången heller, men så var det någon som sa något osedvanligt korkat och diskriminerande om HBTQ personer och hur det var en självklarhet att vi alla skulle vara emot det och så kunde jag inte hålla tyst. Med adan i halsen och svettiga handflator sa jag att jag åtminstonde tyckte att det var dags för oss som kyrka att ta emot, acceptera och välsigna HBTQ personer. En otäck tystnad fyllde rummet och efteråt fick jag ta en hel del samtal av typen, är du inte klok, hur vågar du och hur kan du kalla dig Frälsningsofficer och säga så?
Sedan dess har jag aktivt arbetat på att förstå min egen sexualitet och tro utifrån ett queer perspektiv.


Vad händer i mitt liv just nu?
Jag har nyss varit med och startat en lokal avdelning för EKHO (för Kristna HBTQ personer) och bloggar aktivt runt HBTQ frågor och Sexualitet (läs gärna några av mina blog inlägg på min engelska eller svenska blogg).
Utöver det så håller jag på att starta en HBTQ positiv fri-kyrka i centrala Malmö och så försöker jag ägna så mycket tid som möjligt åt min familj.

Civilstatus?
Gift sedan 1999. 

Jag hoppas att jag har något att bidra på den här bloggen och att kunna kanske se saker ur ett annat perspektiv, och förhoppningsvis kunna blogga om den inbyggda andlighet som finns i vår sexualitet.

Erkänn nu visst har du någon gång ropat ut till gud (eller gudinnan) när du haft sex.

Nanni om relationer


PUSS

Singel eller upptagen?
Singel!

Åsikter och tankar om:
Samlevnadsregler och giftemål för samkönade.
Asså...det känns knappt nödvädigt att ens diskutera. Det är en SJÄLVKLARIGHET att man ska gå gifta med den man älskar oavsett vilket kön man har eller vilket kön ens partner har. Kärlek är kärlek. Punkt.

Adoption
Självklart ska man få adoptera, heterosexuel som homosexuell osv. Man är inte dåliga föräldrar för att man är samma kön? Och jag tror att samhället är så vant nu med alla homo par så när vi vi blir äldre och skaffar barn så kommer det inte vara "värsta grejen" att man som barn kanske har två mammor eller två pappor.
Jag ska ha barn någon gång i framtiden, men inte än på mååånga år. Jag är bara 18, jag är själv ett barn lixom.

Abort
Jag är för abort. Jag tycker att man själv ska få välja om man vill behålla barnet eller inte och det ska självklart finnas ett alternativ att ta bort barnet. Vissa kan se det som mord, men jag hade hellre gjort abort om jag inte hade vart redo att ha ett barn. Det är väl bättre att ta bort barnet innan det är försent istället för att barnet ska vara ovälkommet och kanske illa behandlat? Jag säger inte att jag skulle behandla ett barn illa, aldrig, men det finns ju folk som gör de tyvärr.
Hade graviditeten gått för långt och fostret blivit för stort för en vanlig abort och det skulle krävas operation hade jag självklart fött barnet, men kanske adopterat bort det. Det är svårt att säga eftersom jag aldrig varit i den situationen. Men iaf, jag är helt för!

Är jag mannen eller kvinnan i förhållandet?
Jag är kvinnan, och min blivande kvinna kommer också vara kvinnan. Varför måste någon vara mannen i ett lesbiskt förhållande? Jag förstår kanske att det oftast är någon i förhållandet som kan ta över den "manliga rollen" lite men ser fortfarande båda som kvinnan i förhållandet.


Åsikter och idéer om olika levnadssätt
Polygyni - en man är gift med flera kvinnor
Nej nej och nej. Man gifter sig med en person...asså...detta kan jag inte ens diskutera om för jag kan ingenting om sånt här. Men JAG tycker att man gifter sig med en person. Jag är till och med sån som tycker att man gifter sig en gång och sen är det så lixom...därför jag tänker vänta måååååååånga år med att gifta mig då jag aldrig vill behöva skilja mig.

Polyandri - en kvinna är gift med flera män
Läs ovan... -.-

Polygynandri - flera män och kvinnor är gifta med varandra
Asså dessa jävla ord, går ju knappt att stava. Asså neej....jag kan inte diskutera detta...känns inte riktigt rätt.

Bigami - en person är gift med två personer
Samma fråga som dom innan ju....

Polyamori - är utövandet, önskan om eller förmågan till flera samtidiga kärleksrelationer, med samtycke från alla inblandade. Polyamori skiljer sig fårn polygami, som är giftemål mellan flera parter.
Jaja det är är väl lugnt. Hade ALDRIG gjort de själv men det finns ju folk som vill ha de så..fine, go for it. Sålänge det inte handlar om giftemål...kalla mig lillgammal, haha


Glöm inte kika in supernanni!

Känn En Doft Av Kärleken


Relationer - Singel eller upptagen?
Jag är väldigt singel sen ett år tbx. :)
Har mina ögon inriktade på en person men jag tar det lugnt, jag har inte brottom.
Hur träffades ni isf?
Instagram, Thegaynessinsweden.


Åsikter/tankar om samlevnadsregler o giftemål för samkönade, adoption?
Jag anser att det är allas fulla rätt. Oavsett om man är född med ett organ som är utåt eller inåt.
Kärlek är kärlek, men ibland behöver den lite hjälp på traven för fullbordas.

Vill du skaffa barn eller har du barn?
Jag har inga barn. I detta nu så vill jag inte skaffa barn, men jag känner mig själv. Jag lär ändra mig hundra gånger till.
Om det är med rätt person, då vill jag skaffa barn.
Jag vill skaffa barn med min livspartner, jag är själv "studsbollsbarn". Jag har fått studsa väldigt mycket mellan min far och mor, då dem inte varit/är tillsammans

Åsikter/tankar om abort: För eller emot?
Svårt, emot. Men det kan vara för jag aldrig varit gravid, så jag har en känsla av att när jag blir det så kommer jag inte kunna med att abortera.
Är jag i en sits då jag inte kan ta hand om barnet själv, då adopterar jag hällre bort. I hopp om att barnet får en bättre uppväxt.

Vem är du: "Mannen eller kvinnan" i förhållandet?
Könsroller, Genus.
Jag anser inte att det är en nödvändig generalisering, jag tycker det är dumt uttryck rakt ut.
Jag är född som kvinna, och ser mig själv som en kvinna.
Antagligen är jag "kvinnan i förhållandet" då.
Uttrycket "mannen eller kvinnan i förhållandet" är mer eller mindre en fråga om man (out of prejudice) slaffsar snus och tittar på svettiga män som sparkar på kohud eller om man är tillsammans med spisen.
Hahah.. Läs det med en nypa salt, oki?

Åsikter/Ideér om dem här olika levnadssätt:
a) Polygyni - en man är gift med flera kvinnor.
Varför vill man ha fler? Jag anser inte det är okej. För giftemål ingår man med personen man ser som sin livspartner. Och jag är emot giftemål, för det känns mer eller mindre som det är något man ingår enbart för att få full kontroll och äganderätt.

b) Polyandri - en kvinna är gift med flera män.
Same shit, and same fucking answer.

c) Polygynandri - flera män och kvinnor är gifta med varandra.
Nej.
d) Bigami - en person är gift med två personer.
Nej.
e) Polyamori - är utövandet, önskan om eller förmågan till flera samtidiga kärleksrelationer, med samtycke från alla inblandade. Polyamori skiljer sig från polygami, som är giftermål mellan flera parter.
Nej.

Kalla mig gammalmodig, men detta är mina åsikter. Nås fortfarande på bloggen; http://phineline.spotlife.se/. Kommentera och fråga gärna! PUSS!

Relationer - Benji

- Singel eller upptagen? Hur träffades ni isf?

Singel, och det kanns faktiskt javligt bra just nu.

Åsikter/tankar om samlevnadsregler o giftemål för samkönade, adoption, vill du skaffa barn eller har du barn? Åsikter/tankar om abort: För eller emot? Vem är du: "Mannen eller kvinnan" i förhållandet? Könsroller, Genus.

Jag tycker, och har alltid tyckt, att det borde vara en sjalvklarhet att alla ska fa gifta sig med den de alskar. Giftemal handlar ju om att lova att alska varandra hela livet, och vem ar en simpel manniska att saga att nagon inte far lova varandra det? Usch jag blir sa ARG nar jag tanker pa att det faktiskt finns manniskor som inte vill ge alla denna ratten, t.ex. pga religion. Jesus alskar val alla barnen?

Samma sak galler adoption, SJALVKLART ska gaypar fa adoptera!! Tror arligt talat att de gaypar som har barn ar 1000ganger battre foraldrar en manga straighta. Att ett barn skulle ta skada av att ha tva mammor eller pappor ar ju fan bara tjaffs.

Jag ar for fritt val. Kan man inte ta hand om ett barn ska man inte satta det till varlden. Samtidigt kan jag pa nagot satt tanka att blir det ett barn sa ar det pa nagot satt meningen att det ska vara ett barn.. Jag tycker att man ska tanka pa skydd fran borjan och inte tanka typ "asch man kan alltid gora abort!", for mig ar abort en nodlosning och jag hoppas att jag aldrig behover gora det.
Men som sagt, ALLA ska ha friheten till det, ingen ska behova tvingas att bli mamma.

Mannen eller kvinnan.. Om man nu ska vara san sa ar val jag kvinnan, i alla fall utseendemassigt. Jag har faktiskt aldrig traffat nagon lesbisk som jag skulle kalla man, visst kanske till stilen osv, men vi ar ju alla kvinnor, right? Tycker detta ar ett ganska uttjatat amne, tycker det ar en dum fraga faktiskt, typ nar nagon fragar " va du tjejen eller killen i ert forhallande?". Vi var tva tjejer. Jag gillade tjejeiga klader, mitt ex gjorde inte det, men vi ar tva tjejer, det ar liksom darfor det kallas gay.

Åsikter/Ideér om dem här olika levnadssätt:
a) Polygyni - en man är gift med flera kvinnor.

b) Polyandri - en kvinna är gift med flera män.

c) Polygynandri - flera män och kvinnor är gifta med varandra.

d) Bigami - en person är gift med två personer.

Svarar pa alla ovanstaende: For mig ar giftemal mellan tva personer. Det ar nagot man gor med personen man verkligen alskar, och man kan inte alska tva pa det satten samtidigt.

e) Polyamori - är utövandet, önskan om eller förmågan till flera samtidiga kärleksrelationer, med samtycke från alla inblandade. Polyamori skiljer sig från polygami,
som är giftermål mellan flera parter.
Detta tycker jag daremot att man far gora som man vill med, salange alla parter ar med pa det!


Izza - Relationer

Relationer



- Singel eller upptagen? Hur träffades ni isf?

Jag är singel, tyvärr men det är sådant som händer trots detta så är jag faktiskt riktigt nöjd måste jag ju säga! .



Åsikter/tankar om samlevnadsregler o giftemål för samkönade, adoption, vill du skaffa barn eller har du barn? Åsikter/tankar om abort: För eller emot? Vem är du: "Mannen eller kvinnan" i förhållandet? Könsroller, Genus.

Jag tycker att en annan människa ska kunna få gifta sig med en annan människa så länge båda är med på det och att man inte skadar någon annan, dock så tycker jag ju såklart att man inte ska få gifta sig med någon i sin släkt för det finner jag fel, det är bara sjukt enligt mig. Men inget jag styr över. Så länge man är lycklig och har funnit den personen som man vill spendera sitt liv med tycker jag det är vackert, sen vad man har för kön spelar ingen roll och det spelar heller ingen roll om man inte vill bli kallad kvinna eller man. För mig är det fint att man vill leva och spendera resten av sitt liv med någon annan och det finner jag inte att det är något fel, sedan om man väljer att gifta sig eller inte är upp till var och en men jag tycker inte att man ha rätt att ta bort rätten för någon människa att gifta sig med en annan människa.

Jag tycker att alla ha rätt till att få adoptera så länge dom är lämpliga som föräldrar sen vad man har för kön eller hur ens kärleksliv ser ut tycker jag inte borde spela in. För det viktigaste är att barnet kommer till en bra familj med mycket kärlek och en familj där dom kan växa upp och få ett bra liv. Inget våld och andra sjuka saker som kan hända. Min mening är att bara för man är två av samma kön ect så betyder det inte att man inte är lämpad som föräldrar, det är ju personligheterna som speglar in och vad man är för en sorts människa och vad man är för en sorts människa går inte att mäta in i vad man har för läggning och kön. För alla ha rätt att skaffa barn och speciellt om det är till ett par som har ett kärleksfullt och bra förhållande!

Jag har inga barn men någon gång i framtiden vill jag skaffa barn och sen om det blir med en kvinna eller man får tiden avgöra, om det är mitt biologiska eller inte osv, listan är lång. Men jag älskar barn vilket jag alltid gjort och kommer alltid göra men tror ju inte att jag kommer skaffa barn som enstamstånde men vem vet om man nu skulle få för sig det. Man kan inte veta vad som händer i framtiden och jag väljer att leva i nuet och ta framtiden som den kommer.

Mina tankar/åsikter om abort är som så att jag tycker det är upp till var och en att avgöra hur dom vill ha det. Men bara för det så tycker jag självklart inte att man ska utnyttja abort som preventivmedel vilket många unga tjejer tyvärr gör. Jag själv skulle aldrig kunna använda de som preventivmedel för det finns faktiskt massor som kan förhindra en att bli gravid. Men om man blir våldtagen eller inte helt enkelt kan ta hand om ett barn för man är i ett missbruk eller i en dålig period i ens liv så är det helt okej att göra abort. Men man ska helt enkelt inte missbruka det och verkligen, verkligen tänka sig igenom om man nu fundera på att göra abort! Men jag acceptera allas val och beslut för det är deras ansvar och inte mitt.

Sen kommer vi till vem jag är i ett förhållande och det bryr sig på beroende vem man är tillsammans med, dock brukar jag oftast vara den som är lite mer "manlig" då jag kan rapa, supa som en "man" och är en liten pojkflicka i grund och botten. Dock är jag väldigt feminin av mig men i mina senaste förhållanden jag haft så har jag ju blivit mannen men det är ju inte som vi sagt du ska vara mannen och du kvinnan, utan det har bara blivit så om man nu ska peka ut mannen och kvinnan i förhållandet. Men det skiftar helt klart för i vissa saker kanske jag är mer kvinnlig än min partner och tvärtom. Det spelar ingen roll för mig utan så länge båda är lyckliga och kära så har inte vem som är "mannen"/ "kvinnan" i förhållandet in. Det med könsroller spelar heller ingen roll alltså egentligen om man tänker efter så gör det inget vad man har för kläder på sig osv. Jag menar det är bara vi människor som byggt upp normen om vad som är kvinnligt och manligt. Men för mig har det ingen betydelse och jag tycker att det är bra att vissa mammor och pappor låter sina barn ha på sig vad dom vill även om det nu är "pojk/flick" kläder för det borde faktiskt inte finnas! Kläder som kläder ha på dig det du trivs i och bara för det ska man inte bli dömd, mobbad eller utstött!

Åsikter/Ideér om dem här olika levnadssätt:
a) Polygyni - en man är gift med flera kvinnor.
Vill man och alla är överrens så borde man få vara gift med flera kvinnor. Men jag hade ju inte accepterat det alltså att min man (om jag nu skulle gifta mig med en man) att han har fler fruar än mig och att inte jag får ha fler fruar eller män, haha. Men det är upp till var och en och jag säger som många gånger för så länge dom tycker allt är bra och accepterar det så är det okej. Inte jag som ska leva med det men bara för det så ska dom som har en man som är gift med flera kvinnor bli tvingade att säga ja.

b) Polyandri - en kvinna är gift med flera män.
Jag säger exakt samma som här ovan!

c) Polygynandri - flera män och kvinnor är gifta med varandra.
Jag säger samma som här ovan så länge alla är med på det och ingen blir tvingad och dom är lyckliga så ska inte jag stoppa dom, eller någon annan för den delen. Det är upp till var och en men jag vet ej om jag skulle vilja ha det så. Men man kan ju inte dissa det helt för man ska aldrig säga aldrig! Man vet ej vad som händer i framtiden!

d) Bigami - en person är gift med två personer.
Se ovan!

e) Polyamori - är utövandet, önskan om eller förmågan till flera samtidiga kärleksrelationer, med samtycke från alla inblandade. Polyamori skiljer sig från polygami,
som är giftermål mellan flera parter.

Det är samma som ovan, jag vill inte dömma andra för deras val i kärleksrelationer och det är upp till dem som är inblandade att sköta det och inte jag. Kärleken är fri och jag acceptera deras val i livet sen kanske det inte är rätt alla gånger men det är ju upp till det inblandade. Men visst kanske kan bli jobbigt om det nu skulle bli massor med draman och att den ena blir mer kär än den andra och vill ha ett slutet förhållande (bara de 2). Jag tror inte jag skulle kunna ha flera partners som är mina flickvänner/pojkvänner men ja man ska ju inte dissa något fören man testat själv. Jag har inte direkt haft något sådant här förhållande men haft öppet förhållande men det var bara okej med vissa saker osv. Så det är upp till var och en vad dem väljer men kan vara bra att reda ut allt sådant och alla
frågetecken innan man ger sig in i leken så att ingen blir sårad. För det är inte kul att bli sårad men tyvärr kan man inte alltid komma undan utan att bli sårad och det gäller inte bara i förhållanden.

Elin om relationer




Jag kan då börja med att säga att jag är i ett förhållande. Jag har förmodligen hittat den personen som jag vill dela resten av mitt liv med. Som tidigare nämnt så heter hon Valeria. Hon kommer från Chilé urpsrungligen så hon är en foxy latina, haha! Jag kan lätt tänka mig att gifta mig med henne. Vi är redan förlovande sedan ett halvår tillbaks men det blir inget bröllop i de nära dagarna i alla fall. Vi träffades på nätet, pratade oändligt mycket i telefon i en halv månad och sedan bestämde vi oss för att träffas på riktigt. Vi klickade direkt. Det var härligt, det är härligt och alldeles underbart med henne. Jag har verkligen haft turen att träffa "den rätta".

Jag tycker att alla ska få bli kära i vem de vill, oavsett kön. Och som de flesta vill göra när de har hittat den rätta, så vill man gifta sig. Jag tycker därför att alla ska få lov att gifta sig, kvinnor med kvinnor, män med män och kvinnor med män. Jag vill också göra det en vacker dag men inte på det traditionella sättet i en stor kyrka utan på en strand i ett annat, varmt land. Det borde inte finnas några regler eller annat trams för vem man ska få leva och spendera sitt liv med. Samma sak gäller det såklart det här med barn. Adoption, fosterfamilj eller inseminering borde alla få göra. Jag tänker förmodligen själv skaffa barn i framtiden, helst genom inseminering. Och då kommer vi direkt till frågan om rör könsroller. De flesta har nog en uppfattning om att det krävs en manlig och en kvinlig roll i ett förhållande. Kanske är det så men det måste inte vara så. I mitt förhållande tillsammans med Valeria så är det nog jag som har den mer "kvinnliga rollen" och Valle den mer "manliga rollen". Det är inte överdrivet stora skillnader men man kan notera det. Främst kanske på grund av hennes korta hår och lite mer "mitt-i-mellan-neutrala" klädstil. Därför tror jag att jag hade fått vara den som hade burit vårt framtida barn. Men helst hade jag velat ha "ett barn var".

Jag tror att man idag, kan få vara mer hur och vad man vill. Fler människor har börjat ignorera vad andra människor har för åsikter om en själv när det kommer till hur man bör vara. En tjej som kanske känner att hon är mer bekväm i "killiga" kläder, har det osv.

Slutligen mina åsikter om de här olika levnadssätten:
a) Polygyni - en man är gift med flera kvinnor.
b) Polyandri - en kvinna är gift med flera män.
c) Polygynandri - flera män och kvinnor är gifta med varandra.
d) Bigami - en person är gift med två personer.
e) Polyamori - är utövandet, önskan om eller förmågan till flera samtidiga kärleksrelationer, med samtycke från alla inblandade. Polyamori skiljer sig från polygami, som är giftermål mellan flera parter.

Tja, jag skulle nog säga en och samma sak om alla de ovanstående levnadssätten. Allt är tillåtet så länge alla är med på det men jag personligen tror att alla är menade för en person, men det är vad jag tycker.

Tack för mig! Puss / Elin


Gästbloggare Lilly



Hej!
Lilly heter jag och är 22 vårar gammal och bor i den lilla byhålan Klippan utanför den sköna staden Hbg.


Vem är jag?
Jag är en hippieaktig/bohemsk färgsprudlande brud som tycker om att ta för mig av vad livet har att erbjuda helt enkelt.
Mina intressen är musik,vänner,djur,böcker,natur,kläder,fotografering,min kärlek,konst m.m.
Jag kommer ifrån staden Malmö,men föddes i Eskelstuna. Jag har hela släkten i Norge. Nästan alla mina vänner bor i Klippan fast vissa bor i Småland och mina barndomsvänner bor kvar i Malmö. När jag var 12 år så hamnade jag i en trevlig fosterfamilj i Hästveda och bodde hos denna familjen fram tills jag flyttade hem ifrån.


Vilken läggning har jag?
Jag är helt klart bisexuell. Fast när jag var 18 och träffade en brud som jag var kär i 4 år så trodde jag att jag var lesbisk,men när jag flyttade till bonnahålan Hästveda när jag var 20 och flyttade hem ifrån så upptäckte jag männen där och kom på att så var inte fallet då. Eller man kan väl mer säga att dom upptäckte mig men ni fattar vad jag menar...Sånt där är ju så svårt att veta när man är ung,men nu vet jag.


Hur kom jag ut?
Jag hade knäppa drömmar om tjejer redan som 14åring men jag visste inte ens vad ordet "bisexuell" betydde på den tiden. Det visste jag inte förrens jag blev förtjust i en brud som vi kan kalla för A och då var jag 16. Alltså kan vi säga att jag kom ut när jag var 16 för det var hon som fick mig till att våga. Först berättade jag det för mina närmsta vänner då och det var lite pirrigt. Det värsta var när man skulle berätta det för fosterföräldrarna eftersom att dom var överkristna. Dom försökte väl accptera det men hade väldigt svårt för det. Jag fick smyga med det.


Vad händer i mitt liv just nu?
Jag umgås mycket med mannen och min katt. Annars så har jag praktik på ett lager i Älvdalen som ligger påväg in i Ängelholm. Väldigt trevligt ställe och jag trivs verkligen där för där får jag packa upp kläder och kläder är ju ett utav mina intressen. Jag ska sommarjobba där i 2 månader.


Civilstatus?
Jag är lyckligt upptagen sen nära 4 månader tillbaks nu.


Ifall ni vill se mer av mig så kan ni besöka min blogg(http://babydollsugardust.blogg.se/) där jag skriver en hel del om mitt klädesintresse och lite om min vardag också. Häng gärna med på min resa igenom livet. ;*
Kram!//Lilly

SNUSK


Bild från HBTQ-festivalen i helgen, weei glad nanni!


Wiie nu ska vi snacka snusk, det gillar vi!
Dock är jag liiite hemlighetsfull så ni kommer inte riktigt få fulla svar på alla frågor, man måste ju spara lite till fantasin, right? ;)

Giver or a taker?
Jag är nog båda..älskar att ge och älskar att få...det ska lixom va 50/50 tycker jag. Jag menar jag går ju igång när jag ger...och då vill man ju ha....ni fattar!!

När va det du hade samlag för första gången med en kille/tjej?
Kille - Jag hade precis fyllt 13...sjukt tidigt jag vet men det var inte riktigt på mina vilkor. Jag var stört kär och han tyckte jag var tråkig som inte ville ha sex, när jag var 12 (WTF lixom??) och sa att han skulle göra slut med mig om jag inte låg med honom så jag gjorde det tillslut...och han gjorde slut ändå..haha fett tragiskt.
Tjej - Jag var 18, det var nu i Januari...hahah! Pretty new i flatvärlden om man säger så!

Hur va första upplevelsen?
Kille
- Förjävlig. Förnedrande. Pinsam. Typ.
Tjej - Helt awesome. Ganska så nervöst såklart men det gick över fort och jag ville aldrig att det skulle ta slut.

Vad det känslor inblandat eller va det på fyllan?
Kille -
Ja det var sjukt mycket känslor. Hade kämpat för denna kille i ett år och han lekte med mig som om jag vore en docka. Han playade mig så det skrek om det men jag var så sjukt kär så jag blev ju blind tillslut och trodde på allt han sa. Hans ord var min lag typ...SÅ kär var jag.
Tjej - Nej, det var inga känslor inblandade men det var med en tjej som jag kände mig väldigt säker och trygg med och som jag hade kommit ganska nära med på kort tid. Vi bestämde tidigt att vi inte skulle blanda in några känslor så vi har stannat på vänskaplig nivå och träffas fortfarande. Hon är en riktigt bra tjej och tycker om henne jätte mycket som vän och jag är glad att hon var min första.

Udda sexupplevelser?
Haha såå, bilen går bra? Och vädret är fint ser jag...*himlar med ögonen*

Player/One-night-stand/Romantiker?
Player -
Blääääääääää.

One-night-stand - Det beror på! Asså jag har aldrig gått hem med någon efter krogen eller så...jag har jätte svårt att ligga med någon jag bara har känt under kvällen lixom, så för min del så har jag aldrig one-night-stands. Om jag är singel och vill ligga så gör jag ju hellre det med någon som jag gjort det med innan eller som jag känner bra, om man vill leka av sig lixom...så jag håller mig till det. KK is the shit när man är singel!

Romantiker - Jaa du, det diffar ju.. Asså jag har lite svårt för den här överdrivet charmiga romantikern för det känns som ett spel lixom. När det blir för mycket smör och gulligull så får jag panik och tröttnar för det känns så fake. Jag gillar den typen av romantiker som är romantisk när man minst anar det! Dom här söta smsen helt plötsligt, eller bli bjuden på dejt helt plötsligt fast man redan är tillsammans, eller få en blomma eller så helt random..det tycker jag kan va mysigt. Men det ska inte vara ofta för då uppskattar man det inte på samma sätt.

Jag är nog en sån romantiker som jag själv vill ha...klart jag ger komplimanger och är charmig och så men jag överdriver inte, så det faktiskt uppskattas när jag gör något gulligt och så ingen tar mig för givet. Hatar när folk tar varandra för givet! Jag brukar visa att jag är äkta och inte bara smörar.

Dominant/Undergiven?
Svår fråga...som jag sa innan så tycker jag att allt ska vara ömsesidigt och 50/50. Jag tycker inte att en ska vara dominant och en undergiven lixom...båda ska va relativt neutrala.

Aktiv/Passiv?
Detta var en ganska dum fråga...behöver jag ens svara? Aktiv...obviously?

Har du provat några sexleksaker?
Nja...asså....nja....jag säger pass på den här :))


PEACE! / supernanni


Ligga Med Phineline

Skulle egentligen bloggat ii fredags, men varit och jobbat på hbtqfestivalen utan internet. Såatteh, här får ni!

det här känns lite obekvämt, och jag är då endå väldigt öppen som person. Men vad fan, varför inte! Jag kör på, man ska testa nya saker. Varför inte då publicera hur man är i sänghalmen. Read it and cry bitches. LOL

Giver or a taker?
Ohh, ehm. Jag är lite av båda! Men får väll påstå att det dras mer mot giver.
-Varför? JO! Det ska jag berätta för er. Jag är lite av en adrenalinjunkie, jag kör helt på giver (älskar kontrollen man får, MIJAOUH!) tills den andra ”trycker ner mig” på jorden så att säga. Vågar den inte ta kontroll, så kör jag gärna mitt race. Med glädje! Men klagar inte om personen ifråga iaf försöker överdominera mig, be my guest så att säga. You can atleast try. ;p

När va det du hade samlag för första gången med en kille/tjej?
Kille: 14.5
Tjej: TBH, ingen aning.

Hur va första upplevelsen?

Kille: Med tanke på omständigheten, helt åt pipan.
Tjej: To die for.

 

Vad det känslor inblandat eller va det på fyllan?

Kille: Kände/känner inte människan. Fullt nykter!
Tjej: Njae, känslor var inte inblandade just då. Fullt nykter!

 

Udda sexupplevelser? Isf vad?

Hahah åhh, det är nu jag sitter här och tänker efter. Jag anser att hela mitt sexliv är rätt så udda, såatteh. Naeh, kan väll inte påstå det!
Får väll säga udda place istället? Biosalong.

 

Åsikter om dessa 3 typer av människor: Player/One-night-stand/Romantiker?



Player:”Don’t hate the player, just hate the game.”

Jag ser inte nöjet i att playa någon.
Varför leka med någons känslor enbart för komma under kläderna på personen ifråga?
Då kan man säga det direkt,
Anon- TJA! Jag vill bara ligga med dig.

Då har man informerat redan från början, då blir det mer som ett one night eller kanske en början på en kkrelation? Eller så får man ett finger upp i ansiktet och en äckelstämpel. Men whata heck, go for it.
Slutsats: De är hjärtlösa och äckliga. Lek aldrig med någons känslor för att få ligga, ALDRIG! Då kommer fröken Phineline och har ett samtal med er om vett och etik.

One-Night-Stand:

Så länge båda parterna vet om att det enbart är ett one night, kör på.

Alla har sina behov, vem är inte fyllekåt?

Romantiker:
Det finns två typer av romantiker;
Romantikern som vill göra dig på tjocken redan efter första dagen tsm. För ni är ”perfect match” ”love at first sight” ”meant to be” och resterande cheesy skit, nästan så man vill kasta smörgåsar åt deras håll, så smöriga! Give me a break.
Dem har jag riktigt riktigt riktigt RIKTIGT svårt för, men det kan vara för jag är verkligen inte sådan själv.

Sedan finns det Romantikern som är lite små söt, köper någon ros ibland. Bara finns där. DET är uppskattat, samt är väldigt romantiskt.


Romantik för mig handlar inte om att få komplimanger 24 timmar om dygnet, eller den finaste märkesklockan.
Romantik för mig handlar om att visa sin uppskattning, inte via ord eller saker.
Tolka det hur ni själva vill.

Min favorit mellan dessa tre är; DING DING DING!

Ingen.


Dominant/Undergiven?
Tough one! Umm, Ombytlig!
Får jag själv välja är jag grymt dominant (Gör det mig till undergiven? Eftersom jag låter den andra bestämma? Humm..)
Men tar den andra kontrollen, ja… Jag klagar inte! He… HE..

Aktiv/Passiv?
Aktiv så det skriker om det.

 

Har du provat några sexleksaker?

Nope, anser inte direkt att det är behövligt enligt mig. Men men, någon dag kanske man blir bevisad motsatsen?


Ja, det var mitt för denna gången!
Kommentera gärna nedan, vad det nu finns att kommentera ang sådant personligt inlägg. Haha, vad vet jag. STÄLL FRÅGOR! Svarar på nästan allt.


Jag är fortfarande anträffbar via min blogg om ni saknar mig,
http://phineline.spotlife.se/

Over and out

mys bilder


TRUE!!!!!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vi borde älska mer i världen än låta jorden och alla som bor på den falla samman. Kärlek är ju så fint och det finns inget vackrare. Tänk att f leva i harmoni och ett samhälle där man kan vara som man vill och älska vem man vill s länge man inte skadar en annan levande varelse. Jag vet har lite väl mycket hippietankar men sånt är livet med mig.



Ni kanske undra varför det inte kommit ett inlägg med fredags gästbloggaren men tyvärr har det blivit lite fel när hon skickade över filen till mig med hennes text då hon inte kunde lägga upp det själv här på sidan. Så när jag innan idag skulle lägga upp det och jag hoppas ni har återseende med det. Det har blivit något fel när hon sände det och när man öppnar upp dokumentet så har alla koder blivit fel and what not = man kan inte tyda texten som hon skrivit och gick inte at rädda. Men hennes text om temat SEX kommer att komma upp så fort vi lyckas fixa med detta.

Ha det bra alla och ta hand om varandra!

// Izzy

RSS 2.0