Izzy - Mobbning

Veckans tema: -Mobbning
 
Vad anser du om mobbning? Varför tror du det är så mycket mobbing i skola, jobba, internet osv?
Jag gillar inte mobbning alls och anser att man är en svag och patetisk människa när man mobbar andra. Ingen förtjänar att bli mobbad och jag förstår inte varför man mobbar andra! Det är bara hemskt och oacceptabelt. Detta är ett väldigt jobbigt och stort ämne och känsligt med för den delen. De som mobbar är svaga individer som måste kränka ner på andra för att de själva ska må bra! Jag antar att mobbning förekommer tack vare människan, alltså att vissa människor trivs inte med sig själva så dom måste hoppa på den som är svag och annorlunda. Jag tror att det är mycket som speglar in när det gäller mobbning och en del av faktorn är också media, samhället, normer osv. För det är ju "hemskt" att inte vara som alla andra och leva inom normens gränser. Nej usch och fy sådant kan vi inte ta så därför måste vi kränka ner på dem som sticker ut ur mallen. Sedan med internet så kan man göra nästan vad man vill och är man riktigt dator kunnig kan man mobba på and what not över nätet. På jobbet har jag ingen aning varför folk kan mobbas där men antar att det har med makt, egoism och kanske till och med kvinnor mot männ osv. Men på de ställena jag jobbat på så har det inte förekommit någon mobbning och har det gjort det måste det varit totalt under radan.
 
Hur långt ska det gå innan mobbningen stoppas? Har det redan gått för långt gällande mobbning?
Det borde inte få gå alls enligt min åsikt och det borde stoppas redan vid första gången någon utsätts för mobbning, för mobbning sätter sina spår och vissa blir så pass skadade att dem tar livet av sig och det är verkligen inte okej någonstans! Helt klart har mobbningen gått för långt och det är så otroligt svårt att stoppa mobbing för tack vare internet så följer mobbarna med de utsatta hem också, de finns där dygnet runt. Mobbing är ett så pass stort begrepp och allvarlig sak att ha och göra med och ibland är det svårt att veta helt exakt vart gränsen går. Det kan utvecklas till krängningar och visst mobbning i sig är kränkningar men nu tänker jag mer på straff och sådant. Så i min mening så har det redan gått för långt och man borde ha mer resuser för de utsatta och försöka att stoppa mobbningen. Har du vittnat/varit med om någon som varit öppen gay och blivit mobbad? Jag kan inte komma på att jag varit med om att någon som är öppet gay blivit mobbad men varit med när någon blivit utsatt för mobbning och jag såg hela händelseförloppet. Men denna personen blev inte mobbad för dennes läggning utan för andra saker. Minns inte riktigt vad det var men det spelar ingen roll för mobbning som mobbning och det är lika hemskt vad det än gäller! Sedan har man ju själv varit utsatt för mobbning tack vare ens läggning...
 
När du gick i skolan hade du kommit ut då? Blev du utsatt för mobbning?
Jag började bli mobbad dagen jag började i 3an tack vare att jag flyttat ett kvarte bort och rektorn på den nya skolan lät mig inte gå kvar på Johannesskolan. Det var så helvetet startade men det fanns även bra stunder även om de var få och jag sa också emot när andra i min umgengäskrets blev mobbade. Men på denna tiden blev jag inte mobbad över min läggning utan andra saker som jag inte direkt orka gå in på för det är så jobbigt, för det suger verkligen att bli mobbad och det sätter sina spår.. Jag kom ut i rätt så ung ålder så att alla visste ju redan min läggning och det var inte fören i 9an som jag blev mobbad för min läggning och för att jag var så öppen med den.. Jag hade precis börjat i en ny skola när jag började i 9an så jag kom till en helt ny klass på en helt ny ort, eftersom jag alltid varit öppen med min läggning så var jag det även här men det var inte lika uppskattat och jag blev illa behandlad och mobbad av de i min klass. Jag gick i den sämsta klassen man kan tänka sig och då jämför jag det med en av Malmös farligaste skolor (på denna tiden) och min klass jag gick i där som hade det värsta ryktet men till och med denna klassen var bättre än den klassen jag började på i den nya skolan. Tjejerna i klassen var bimbos (nästan alla), det var diviga, backstabbers osv, visst att jag tyckte om dem ibland och ville passa in med dem för att jag var som sagt den nya tjejen och inte som alla andra. Alltid jobbigt att börja i en helt ny klass där alla känner varandra bra och man själv känner inte en kotte.
 
 
Tjejerna var så rädda för mig och sa massor med sjuka saker och trodde jag var kär i dem och var rädda att jag skulle kolla in deras kroppar och typ antasta dem.?! De pratade bakom ryggen på mig och trodde inte att jag hörde vad dem sa men det gjorde jag! Det var bara tråkigt och jobbigt att dem höll på så som de gjorde, de var riktigt barnsliga och trodde fan att jag tände på alla tjejer i hela världen bara för att jag inte är straight. Man bara men eller hur, för jag vill ju verkligen knulla varenda kvinna jag ser, ALLTID... ehm ja haha de hade så störd syn på det hela och jag fick ta skiten för jag blev faktiskt sårade av dem.
Sedan det mest sjukaste var nog att det var dessa tjejerna som rå kollade in min kropp, som en dag när jag stod i duschen så kom en av dem in och såg mig stå där och hon rusar ut ur duschrummet och "viskar" omg Izza har rakad fitta... man bara vafaan sluta kolla på mig och vad fan spelar det för roll om hur min murra ser ut. Det var jag som kände mig mest utsatt och jag försökte ta allt med en nypa salt och bara skratta åt dem. Men efter denna händelsen så visste jag att iaf en av det här tjejerna spanade in mig as mycket och jag spanade aldrig in dem, eller jo en av dem men jag var inte den som rå glodde ihjäl mig. Men jag var typ förälskad i en av dessa tjejerna i gänget och hon var faktiskt en av dem som inte sa något, iaf inte så jag kunde höra och vad hon säger bakom stängda dörrar rör inte mig.
Det är de man hör och få reda på som gör ont och inte det andra.
Mitt sätt att handskas med detta var att ignnoerar dem och försöka att låtsas som ingenting. Men ibland fick jag spel och ställde dem mot väggen och av vissa av detta gänget fick man faktiskt ett förlåt och det känns ju alltid bra. Men detta har ändå satt sina spår och det var inte bara de i min klass som var på mig utan även andra på skolan jag gick i. Det var sjukt jobbigt och det tisslades och tasslades om allt, man fick höra både de ena och det andra om en och det var så satans jobbigt. Jag fick höra av någon att jag hade en sjukdom and what not men som tur är så hade man ju ändå några vänner som man känt sen innan och ibland gjorde vi allt för att reta gallfeber på de andra, typ vi kysstes framför dem och visade öppet upp kärleken mellan två tjejer.
Jag antar att tack vare att vi gjorde så orkade man med allt mer och man fick framföra sin åsikt och sin kärlek och tillslut så slutade de att prata om ens läggning, iaf så vitt jag vet och det är ju det som räknas, för som jag skrev innan det jag inte få reda på vad dem säger om mig spelar ingen roll för det kan inte såra mig. Tack och lov så var mobbningen på mig gällande min läggning inte så farlig och jobbig som den kan vara för vissa andra så jag anser ändå att jag hade tur i oturen och det har väl gjort mig lite starkare också. Men jag vet hur det är att vara mobbad på allvarligare plan men det var inte för min läggning utan andra saker och eftersom detta är en HBTQ blogg så tar jag inte upp mer om detta. Sedan är jag heller inte redo att skriva ut det för vem som helst att läsa...
 
 
Vad bör göras för att lyckas stoppa all denna mobbning som före kommer?
Det finns nog en hel del man kan göra för att stoppa mobbningen och jag vet inte vad för lösning som är rätt. Men man borde ha fler resuser och stödgrupper till de som blir utsatta för mobbning, man borde prata mer öppet i skolorna om mobbning och se till att det ej händer under skoltid. Föräldrarna till de som mobbar borde ta mer ansvar för deras barn och lära dem vad som är rätt och fel. Visst alla föräldrar som har ett barn som mobbar kanske inte kan se det för att man väljer kanske att blunda gällande sina egna barn. Men det borde ändå komma på tal och att man prata ut med den utsatta och även den som utsätter andra för mobbning. Som att den som mobbar får stöd via psykolog så att man kan försöka få reda på varför den gör det och kanske sätta stopp för att denna personen ska fortsätta mobba. Som sagt jag vet inte riktigt vad man kan göra men man borde göra mer än nu. Sedan är det ju fel att den som är mobbad alltid ska få byta skola, den har ju redan haft det jobbigt och sedan som salt på såren ska den få börja i en ny skola och ny klass och bara det är jobbigt i sig utan att man blivit mobbad. Jag vet inte riktigt mer vad man kan göra åt det men finnas där för varandra och om du ser någon bli mobbad så sätt stopp för det, visa att det inte är okej att mobba och att man bara är patetisk om man mobbar någon annan! Ta hand om varandra och försök att acceptera allas olikheter. Detta är ett tufft och svårt ämne och tyvärr lär mobbning alltid finnas kvar tack vare oss människor och vårt behov av vad det nu än kan tänkas vara..
 
Vet inte vad jag ska tillägga mer så jag avslutar detta inlägget nu.
Ha det bra alla och ta nu hand om varandra!

Mobbning, mobbning, mobbning - Elin

Temat för veckan är som sagt mobbning och jag känner att jag ändå har en del att säga kring ämnet för att jag vid vissa tillfällen har blivit utsatt för det på ett eller flera sätt.

Vad anser du om mobbning?

Hemskt, finns inga ord för det egentligen. Det är så otroligt hemskt bara. Att utsatta, oftast en oskyldig individ, för något så nedbrytande, respektlöst och elakt. Detta kan ju leda till att personen mår så otroligt dåligt, får sämre självförtroende och blir psykiskt och kanske till och med fysiskt misshandlad vilket kan då leda till ännu fler hemskheter.

 

Varför tror du det är så mycket mobbing i skola, jobba, internet osv?

I skola så kan jag tro att det kan handla om många saker. När jag själv gick i skolan så vet jag att det fanns ett gäng i klassen som gick efter en "ledare" som för övrigt hade det ganska dåligt hemma och kände väl antagligen att hon behövde ta ut sin ilska på någon, oskyldig, eftersom hennes föräldrar aldrig var närvarande att få motattacker. Ingen aning. Men på internet är det ganska uppenbart eftersom det går att gömma sig bakom en datorskärm, slippa "face the victim" och se han eller hennes reaktioner till vad som skrivs. Jag tror att det är vanligare att syssla med mobbning bakom en skärm än framför någon i verkligheten. Alla människor har olika behov och jag tror att på jobbplatser och i skola så är det även fråga om att visa någon att man är bättre, starkare eller större än någon annan. Kanske till och med en fråga om hat eller dåligt självförtroende som döljs av ett elakt yttre. Svårt att ha en konkret förklaring till det hela. 

Hur långt ska det gå innan mobbningen stoppas?

Det bör stoppas vid första gången det sker, utan tvekan. 

Har det redan gott för långt gällande mobbning? 

Ja. Skolor runt om i landet har visat att de inte tar mobbning på lika fullt allvar om det inte inkluderar våld därför tycker jag att skolor och jobbplatser osv, borde fokusera på att eleminera den psykiska misshandeln som förekommer med hjälp av mobbning.


Har du vittnat/varit med om någon som varit öppen gay och blivit mobbad? 

Jag vet inte om det är någon som faktiskt har varit gay när de har blivit mobbade men jag vet om att det finns människor runt omkring mig som har blivit kallade för "Bög" eller "Lebb" som skälsord. Jag tycker det är fel att det är ord och förklaringar på människors sexualitet som missbrukas och blir förknippade med negativitet. Jag själv har aldrig råkat ut för det, istället så har jag kanske bara blivit kallad för "lebb" eller liknande av vissa människor på stan som inte uppskattar att det finns en frihet i Sverige som tillåter hbqt-människor på ett helt annat sätt än i många andra platser på jorden, med andra kulturella åsikter.


När du gick i skolan hade du kommit ut då?

När jag gick i 9an så hade jag bara kommit ut till mina närmaste vänner och då klassade jag mig själv som bi. När jag sedan började på gymnasiet så kom inte min sexualitet på fråga eftersom jag hade en pojkvän just då. Men när jag gick i 3an så var jag tillsammans med en tjej och var då öppen med min sexualitet. 

Blev du utsatt för mobbning?

Nej men ibland kunde det ske vid tidig skolgång, lågstadiet. Bytade klass i 5an och då slapp jag allt det.


Vad bör göras för att lyckas stoppa all denna mobbning som förekommer?

Flytta på mobbaren inte den som blir mobbad.


Phineline, tema mobbing.


Kalla mig bög en gång till ditt kuksugande äckel och du kommer önska att du aldrig föddes

Hej Hej!

Då var KiWi äntligen tillbaka och veckans tema är mobbning. Detta är något jag verkligen kan och växt upp med, så detta kan bli ett bölande inlägg (för min del då alltså)

 

Vad anser du om mobbning?
Ja, personen som anser att det är okej med mobbning är inte värd en smula på en brödskiva ens! Det var väl kort förklarat vad jag anser om mobbning. Om jag nu ska gå djupare in på det så anser jag att mobbning bland det värsta man kan utsätta någon annan för. Det sätter spår i ens liv som inte går att reparera.
Varför tror du det är så mycket mobbing i skola, på jobb, internet osv?
Människan är som ett rovdjur, plågar sina byten. Det låter hemskt, det är hemskt. Idag lever framförallt ungdomar på media, och upptäcker man någon som inte går efter the ”grand design” så blir personen ett lätt byte. Det skall vara okej att vara annorlunda, men sticker du ut för mycket så blir du ett offer. Vissa mobbare ser för stark potential i framgång hos någon annan, då är det avund som leder till mobbning.
Mobbning är vanligt för att många mår väldigt dåligt själva, och en människa som mår dåligt brukar se mobbning av någon annan som den första och största utvägen till ett bättre liv.

 

Jag ville bara passa in, här på bilden är jag 14 år och har nyligen börjat 8:an på Järnåkra skolan i Lund. Jag fick i flera år höra hur ful och äcklig jag var under min skoltid. Jag till och med såg medvetet till att jag var "äcklig" ett tag, för då kanske ingen ville röra mig. Jag fick länge länge höra hur ful och äsklig jag var.

 

Hur långt ska det gå innan mobbningen stoppas?
Långt tyvärr, och mobbning kommer nog inte stoppas, som jag sa innan det är för många som lever på mobbning. Det är till och med vanligt med mobbning hos djur. Så är det något som är naturligt korrekt? Det kan jag inte ge svar på eller ens argumentera för. Jag får ont i hjärtat när jag tänker för mycket på mobbning, det tar mig tillbaka till mellanstadiet då jag började bli mobbad.
Har det redan gott för långt gällande mobbning? 
Ja, som sagt och längre kommer det nog gå.

 

En bit av Järnåkraskolan i Lund, som det i alla fall såg ut på min tid.
Matsalen är envåningsbyggnaden. Här gick jag (6(språk)) 7-8:an

 

Har du vittnat/varit med om någon som varit öppen gay och blivit mobbad? 
Jag själv!
– Men det var först i gymnasiet som jag var öppet bi och blev mobbad. Innan dess var det bara en ”hunch” som folk hade. Allt började i mellanstadiet, eftersom jag älskade Spice Girls så var det givet att jag var bög. Folk låtsades vara mina kompisar, gav bort Spice Girls prylar, som de sen skrek och gormade att de skulle ha pengar för.
”Du ska betala ditt missfoster” – ”Bögjävel”.
Ja, det är knappt lönt att fortsätta, jag tror ni hänger med.
Jag till och med ställde upp för några tjejer i lågstadiet (de gick i 2:an, jag i 5:an). De behövde en 5:e medlem när de skulle vara Spice Girls, jag ställde upp som ”Victoria” även om hon va den jag gillade minst.
Detta skulle jag ju dock aldrig ha gjort. Här började helvetet på allvar.
Året efter ställde jag upp på samma scen, ensam. Jag hade tränat och tränat, jag skulle ställe upp och sjunga Cajsalisa Ejemyrs låt ”Han är min” men jag hade bytt ut Han till Hon.
Jag sjöng till den instrumentala versionen, men den hade ju körröster. Några utav de som var mina värsta mobbare stod och skrattade, men jag bara log åt dem. För jag visste att jag var awsome, dessutom så hade jag bästa rösten på skolan.
Efter extrema applåder osv gick mobbningen till nästa nivå, jag hade ju sjungit han är min påstod sig denna mobbare och skrattade. Han fick med sig ett flertal personer som höll med honom (de vågade ju inget annat).
Vad människan gör idag skiter jag i, men han ser ut att vara nästan tio år äldre än jag. Makes me feel a bit good about myself :p.
I gymnasiet så var där 3 andra killar som var gay (what I know of) ... Varav ingen blev utsatt (de var ju inte öppet gay/bi), jo killen jag kysste blev utsatt! Mer om det nedan
När du gick i skolan hade du kommit ut då?
Beror på när jag gick i skolan. När jag gick i gymnasiet kom jag ut, eller jag kom väl egentligen aldrig ut. Jag berättade för mitt x i ren test att jag trodde att jag var bisexuell. 5 min senare visste 10 personer det, 1 timme senare spottade folk på mig. Jag gick därför fram till första personen jag visste var bög och kysste honom framför hela skolan, stackaren fick det inte helt lätt sen. Men han sket väl i vilket typ :)
”I freaking don’t care that you spit on me, I’m stronger then you anyday” var min tanke och förmodligen hans också.

Blev du utsatt för mobbning?
Det kan man ju lugnt säga!
Högstadiet: Vid ett tillfälle samlades 8 personer i en ring runt om mig, spottade på mig puttade in mig i någon annan människa som sen skrek och frågade vad jag sysslar med ”bögjävel”. Jag fick panik och skulle slå mig ut ifrån ringen till slut. Vem fick skulden på våldsamhet? Jo jag! Det var ingen som ställde upp och sa: Det var dem som tryckte Kevin in i en ring tills han fick panik.
Vid ett tillfälle snodde jag sömntabletter ur mammas medicin skåp, jag tog 3 sömntabletter i hopp om att ta livet av mig i skolan. Jag vaknade upp hos sjuksyster. Jag högg tillbaka vid ett tillfälle mot en som mobbade mig ang. Spice Girls.
”Men du är ju stort Backstreet boys fan, så vem är det som är bög egentligen? Jag för att jag avgudar en grupp med tjejer? Eller du för att du avgudar en grupp med killar?”.

Detta ledde till att han vid ett senare tillfälle samma dag hotade mig till döden på biblioteket. Han hade hjälp av 2 andra, han tog ett fast strypgrepp om strupen, jag kunde inte säga ett ljud. Han viskade i mitt öra. ”Jag skulle kunna knäcka nacken av dig nu, men oroa dig inte, det gör jag inte här. Kalla mig bög en gång till ditt kuksugande äckel och du kommer önska att du aldrig föddes.”
De andra 2 stod lutandes bredvid mig som om de stod och kollade på datorn jag satt vid. När han släppte taget så ställde jag mig hastigt upp gråtandes och jag skrek att han var den som var dödens. Jag tog stolen och kastade den mot honom och sprang fortare än fort därifrån.
Jag kommer ihåg detta som om det vore igår. Ni förstår, mobbarna fick det att se ut som jag var bråkmakaren. Lärarna trodde inte ett skit på mig! Jag ville bara att de skulle sluta mobba mig, jag hade ju några vänner. Men de vågade fan inte stå upp mot asen.
Det gick till och med så långt att vissa vänner slutade umgås med mig, för gjorde dem det så blev ju inte dem heller accepterade. Det gick så pass långt att lärare satte mig på "särskolan/speciallektioner" eftersom jag inte kunde koncentrera mig på lektionerna så var det ju något fel på min hjärna. De gjorde IQ test på mig under min svåraste period, jag mådde extremt dåligt, jag kunde inte tänka på vad jag hade i uppgift att göra, jag hade bara tanken: Vad ska de göra här näst? Jag vågade inte ens visa mig. Jag brukade gå från skolan och gå ner till stan istället. Det gick inte att gömma sig på själva skolan längre, för mobbarna listade ut mina gömställen där. 
När man ringde och sjukanmälde sig så räckte det med att ringa en dag, sen kom man tillbaka till skolan igen när man var frisk. Detta utnyttjade jag, under 1 månads tid och lite till gick jag inte till skolan, jag gick istället till badhuset, eller ner till centrum. Jag satt ofta länge på stadsbiblioteket och surfade, satt på chattrum på everyday och funplanet. 
Eftersom jag började få ont om pengar då jag spenderade det på mat på stan, badhuset osv så sökte jag mig till prostitution. Men det är en annan historia.
I vilket fall som, så blev jag så stort problem att jag orsakade vräkning hemma. Socialen fick hoppa in, jag blev placerad på behandlingshem i Stockholm. Hur länge kommer jag inte längre ihåg, men det kändes som ett helt år. Under tiden på behandlingshemmet fick jag prata med psykologer, gå på deras skola, jag hade blivit omplacerad till Tunaskolan i Lund (särskolan). IQ-testets resultat kom fram.
Jag hade IQ75, vilket är samma sak som intelligensbefriad. Varken min lärare, andra i personalen eller psykologen tyckte testet var rättvist. Det skulle också ta lång tid innan man fick göra nytt test. Men enligt deras bedömning så låg jag otroligt högt över 75.
Jag missade 2 månader på Tunaskolan. Så när jag tänker efter så var jag nog på behandlingshemmet i 4 eller 5 månader. På Tunskolan var det ingen mobbning, inte ens av de som inte gick i särskolan. Underbart! Bästa upplevelsen var när jag uppträdde på 9:ans revy och en hel del folk från Järnåkra var på plats, the look on their faces was the best feeling ever, typ i alla fall. Jubel jubel jubel, fy fan va mycket jubel. Jag älskade allt med mitt liv för en gång skull.
Vad bör göras för att lyckas stoppa all denna mobbning som före kommer?
Jag tycker att elever som varit mobbade ska enas, eller de som är mobbade också.
Åka runt i skolor och berätta sina historier, man ska jobba på nya lagar.
Mobbare blir avstängda från skolan?
Man kan fan inte tvinga den utsatte att byta skola, det ska finnas ett ”kris center” på skolan. Med inte bara psykologer, utan också framförallt erfarna personer att prata med. Personer som VERKLIGEN vet hur dem känner, vad de känner och kan relatera till problemen på riktigt.
Jag har egentligen mina mobbare att tacka för att jag är så in i nordens stark idag, ingen kan sänka mig. Jag kan fortfarande bli sårad, ledsen osv. Jag sänks aldrig mer, jag står kvar och går min väg med ett stort leende på mina läppar.

Jag vill tillägga att jag är evigt glad att jag hade de få vänner som jag hade. De som jag hade försökte också gå till lärare och säga till, blev till och med utsatta för mobbning själva. Och om någon av de som mobbade mig i skolan läser detta så skickar jag er en kram, för jag vet hur gärna ni INTE vill ha den ;).

Det var väl allt för mig idag! Jag diskuterar gärna vidare i kommentarer eller liknande.
Ni kan nå mig på Facebook, eller via kontaktinfo på min blogg: Klicka på bilden nedan.


Izzy - Valet, USA

Vem tyckte du skulle vinna valet Romney eller Obama?

Jag är inte insatt i detta valet direkt men om man säger så jag håller inte med Romney så mycket och hans tror gör ju det hela inte bättre.. ehm. Ja jag vet inte vad jag ska säga. Men jag gillar Obama men han har också saker jag inte gillar, finns aldrig någon jag håller med helt hundra när det gäller politik och så. Men ändå är jag glad att Obama vann för det kan ju vara så att han är vad folket behöver i fyra år till. För man kan ju inte ändra allt på en dag (4 år), vissa saker tar helt enkelt tid att ändra på.
 
Vad tycker du om personen som vann? Vann rätt?

Jag tycker att Obama är bra och han förtjänade att vinna och har ju redan skrivit lite om honom och mina tankar. Men han verkar vara bra men jag är inte tillräckligt insatt att kunna yttra mig helt och hållet men de lilla jag kan gillar jag och sådant. ^^
Ja jag tycker att rätt person vann och är glad att han får styra i 4 år till och hoppas att han kan lösa det mesta och största problemen. Men man ska inte ha förstora förväntningar.
Men då Obama passar mer in på mig så tycker jag rätt person vann!
 
Hur tror du Romney's uttalande om HBTQ har påverkat USA?

Jag har ingen aning om hur det påverkar USA men antar att det blev en hel del skriverier och att media förstorade upp allt. Antar att det fanns folk som blev pissed off och att det blev heta disskusioner och upptåg men inte mer än vanligt. För tyvärr så är det många som tycker och tänker på det sättet och allt vi kan göra är att försöka ge dem info och öppna upp deras sinnen! Sedan eftersom både Josephine och Nick-Kevin har helt olika argument angående detta och jag tycker båda har bra argument. Men jag vet inte riktigt vart jag står och om allt verkligen är sant. Jag är som sagt inte insatt och tror att det hela handlar om tolkningar osv. Jag tycker ju heller inte att hans tro är alls bra och anser att den är helt störd.. gifta sig med flera (om man är man) osv. Ja det känns bara så fejk och aah nej jag vet ej, vill ej gå in på det blir typ irriterad haha. Men han har rätt till sin åsikt och även om jag inte håller med får jag acceptera att det är hans åsikt. Men jag tror som sagt inte att det direkt påverkat USA något alls, kanske lite men inte så mycket, media förstora upp rätt mycket.

Jag har faktiskt inget mer att tillägga och jag tycker inte om politiker osv men det är mitt problem, för enligt min åsikt så finns det inget parti/president osv som jag håller med till helt hundra. Alla har oftast något bra och dåligt att ge. Ingen är perfekt.

ha det bäst kära läsare
XoXo // Izzy

VLOG! Tema valet! Phineline



http://phineline.spotlife.se

KiWi om President valet i USA 2012

Då var det onsdag, vad betyder detta? ... Det är min dag på HBQTopia :p

Veckans tema är Presidentvalet 2012. Detta ska ju bli intressant!

Låt oss börja!

 
 
 

Vem tyckte du skulle vinna valet Romney eller Obama?

Nu ska jag vara fullkomligt ärlig; Jag skiter i vilket nästan, Politiskt sätt "overall" så var väl Romney starkare kandidat. Let’s face it, efter påtryckningar och påtryckningar så har Obama gjort det folket längtat efter.

Vad tycker du om personen som vann?

Obama är värdig vinnare, han förtjänar 4 år till. Men jag är så anti Presidenthysterin i USA så jag går aldrig in i det.

Vann rätt?

Båda var värdiga kandidater, Romney har varit klantig vilket har gjort Obama till ett självklart val. Ja, rätt vann!

Hur tror du Romney's uttalande om HBTQ har påverkat USA?

Påverkat? Finns inget han kan ha påverkat, bara nya debatter. Romney har gjort ett flertal uttalanden att han är emot diskriminering, och att han inte har något emot homosexuella, han har åsikt om giftemål av religiösa skäl! Kan man hålla det emot honom? Tycker jag inte, alla har rätt till sin åsikt. Bara för att jag säger att han ska få ha den åsikten betyder det ju inte att jag håller med honom. Vi måste faktiskt inse att USA är ett väldigt religiöst land, det är ett under att det är lagligt med giftemål för homosexuella i så många stater som det är.

 

"Kiwi lägger till en fråga" ...Är Romney Homofob?

 

Svaret får du i citaten;

 

"I've always been in favor of preventing discrimination, against people whether they are homosexual or straight, but at the same time I've said that I believe marriage is the relationship between one man and one woman, and that position has not changed. I read now and then that I’ve changed my mind in gay rights, simply not true"

 

"I am in favor for gay rights, but I believe that marriage is a relationship between a man and a woman"

 

"As a leader of the American people, I will do everything in my power to treat all people with respect and dignity and to advance the rights people have, to choose their course in life......."

 

Många gånger har Romney fått frågor relaterade till bibeln. Han har då också sagt att han inte sitter där för att tala för kyrkan och religionen. Det får de ta upp med kyrkan istället....

Romney har vid flera tillfällen avbrutit gayfrågor då de går in på det "religiösa frågor".
Och har snabbt och enkelt förklarat att han är "in favor" för gayrättigheter, men anser att giftemål inte är för gays... Detta låter tjatigt nu, men det är åsikten han uttryckt sig om. 

Han har bland annat menat på att han inte är en talesperson för sin kyrka, han tänker inte ge sig in på bibelsnack, helt rätt anser jag.
Då kan man lika bra börja diskutera i frågan om religion bör vara lagligt eller förbjudas!! 
Han stöttar gayrättigheter, men han har sin åsikt om giftemål. Sen har gayfolket själva och media gått och gjort detta till något helt annat.

Jag försvarar inte, jag försvarar, jag bryr mig inte. 

Alla har rätt till sin åsikt i denna fråga. Det kommer alltid finnas folk som inte är fullt ut stöttande.
Kanske om 100 år kommer det vara fullkomligt 100 % acceptabelt på alla nivåer och av alla människor?!?
Romney avslöjade också under detta år att han fått reda på att vissa folk som jobbar för honom är gay. De jobbar för honom än, men han tänker inte ändra sin åsikt om giftemål för det.

Det kan ju också hända att Romney är så pass djupt religiös att han inte kan uttala sin äkta åsikt utan att bli kallad för hycklare? Och jo visst är det en aning hyckleri i det han redan uttalat sig om.

I abort frågor har Romney varit till och från, många säger att han vill avskaffa det men ärligt talat så hittar jag INGENSTANS där han skulle sagt detta, jag tror som sagt inte på vad tidningar skriver. De är väldigt duktiga på att förvränga. Just nu sitter jag och lyssnar på en intervju från 2012. Här säger han att han är för liv. En gång i tiden var han för abort. 

"It’s one thing to sit in a debate about it, it’s another to see the facts of abortions on paper and sign that its okay."

Det är dubbelmoralvarning i pannan på Romney, men han hade inte varit så dålig för USA han heller; Och det där med gaygiftemål vet han själv om att det är väldigt svårt att ta tillbaka då det är ett domstolsbeslut som tagits och inte riksdagsbeslut!
Att uttala personliga åsikter är nog fel i presidentvalet, men kommer frågan upp så får man väl vara ärlig?

Det var allt för mig denna onsdag, vi hörs om en vecka.

Har en liten känsla på mig att de flesta avslutar denna läsning i "ilska". Inte min mening, sorry ^_^.

 

Kram

Glöm inte besöka min blogg, genom att klicka på bilden nedan;

Izzy - Gayikoner

Veckans tema är då gayikoner och jag känner så här att de jag tycker är gayikoner inte uppmärksammas alls.
För dem Nick-Kevin nämnde i sitt inlägg om veckans tema känner jag personligen inte att det är gayikoner, trots att media har gjort dem till det och för att dem talar om HBTQ osv. De som jag kan hålla med om är Cher, Madonna och Christina Aguilera men de är heller inga direkt som tilltalar mig men visst att dom gör bra saker osv, det är det ingen tvekan om.

Vad tycker du om gayikoner?
Jag har inget emot gayikoner och tycker det är bra att det finns och att man uppmärksamma folk om HBTQ och
oftast så brukar de ju vara så de som blir gayikoner oftast är förebilder och jobbar mycket för HBTQ's rättigheter osv. Så därför tycker jag om gayikoner, men trots att jag tycker om gayikoner känner jag att vissa inte borde få bli det. För i min mening så har de inget med hbtq att göra och ja de liksom passar inte in.

Vad anser du om att man kan vara gayikon utan att vara gay?
Det är helt okej att man kan vara gayikon utan att vara gay men för mig är det inte riktigt samma sak och har lika stort inflytande på mig. Som visa som utses till gayikoner som inte är gay känner jag bara .. meen ååh varför är denna personen en gayikon den tilltalar inte mig alls.
Alla känner vi ju olika och det är inget fel på det! För det är bra att straighta också står upp för HBTQ folket, för vi är ju alla lika värda och det är ju bra att alla kan visa att det är okej att vara den du är och älska den du älskar.

Vilken av alla gayikoner har påverkat dig mest?
Detta är en svår fråga hum, jaa vem vem men jag kan nämna några som har påverkat mig mycket men antagligen så känner ni inte till att de är/har varit gayikoner och för mig kommer de alltid vara de största gayikonerna i mina ögon. ^^ Jag nämner dem utan någon speciell ordning.

Ellen Degeneres har påverkat mig riktigt mycket, hon är cool, rolig och ja hon gör saker inom hbtq och verka totalt underbar. Hon är även snygg enligt min mening och jag har sett upp till henne i flera år. Hon gör bra saker och det får mig till att vilja göra bra saker också...
Joan Jett är en av dem som påverkat mig mest och hon är helt klart det vackraste jag någonsin sett. Hon har alltid stått upp för sig själv och var en rebell redan som 15 åring, hon är tuff, stark i sig själv, vegan, rebell.. osv. Allt detta får mig att våga ha den stilen jag vill ha och jag vet inte det är något med henne som påverka mig positivt och det är ju alltid bra! Men hon är verkligen en kvinna man inte skulle tacka nej till och som står
upp för sig själv och andra vilket är viktigt tycker jag. Så hon fick mig till att våga stå upp för saker och ting och inte skämmas för min läggning. När hon och hennes band blev kända var det inte alls vanligt med ett tjejrockband. Det var coolt och ja aah det bara inspierear mig totalt och hon visste
verkligen vad hon ville och så till att det blev så! Hon har kämpar glöd och gjorde allt för att lyckas och det tycker jag att man ska och jag försöker leva på det sättet. Ge aldrig upp..!

Samantha Foxx är också en av gayikonerna som påverkat mitt liv och jag var riktigt kär i henne när jag var liten haha. När jag fick reda på att hon var gay hoppade jag upp och ner av lycka! Hennes musik får mig att bli glad och hon är även med i många sammanhang gällande HBTQ som jag tycker är bra.
Sandy West en av tidernas bästa kvinnliga trummisar hon spelade i bandet The Runaways! Hon har påverkat mig genom att hon var brud och spelade trummor och det tycker jag var as coolt, plus så var hon as bra på det och jag ville också lära mig spela trummor sedan att jag inte gjorde de är en annan femma.
Men svårt att spela trummor när man bor i lägenhet och sådant, speciellt då jag inte skulle vilja spela digitala trummor för det tilltalar inte mig någonstans. Så hon är en av dem som fick mig att vilja spela trummor de andra nämner jag ej då de inte är några gayikoner. R.I.P Sandy, jag hade gjort vad som helst
för att få se The Runaways live med orginalbandmedlemarna men nu går det inte.. :(.
The Runaways!

Som ni antagligen märker så lär ni ju bara känna till en av mina gayikoner och inte direkt veta vem de andra är kanske? Men alla jag skrivit här har varit utsedda till gayikoner och betytt as mycket för mig och även för andra! Men det var flera, flera år sen de var stora gayikoner så därför kanske inte alla
känner till detta. Men som jag skrev lite längre upp gayikoner för mig som betytt något och som ger mig styrka och som har hjälpt inom HBTQ är ingen av dem nya som kommer. Iaf inte hittills men vem vet det kanske kommer att komma någon, man ska aldrig säga aldrig. Men just nu som läget ser ut så är det bara
de gamla som jag anser vara betydelsefulla för mig. Plus alla de gayikoner jag nämnt här är faktiskt HBTQ lagda och det är dem som betyder mest för mig sen varför det blivit så kan jag inte säga men ja det känns som att nu förtiden kan alla bli gayikon men förr var det inte lika enkelt och det var ju tabu att vara HBTQ...
Dessa kvinnorna har varit med ett tag i spelet om man säger så ;) haha.

Anser du att gayikoner förlöjligar homosexuellas rättigheter och skapar egna stereotyper?
Nä inte direkt, visst det finns de som gör det men det är sådana som jag personligen inte anser vara gayikoner men som kanske folk rösta fram som gayikoner eller som tidningarna osv påpekar är gayikoner för sakens skull. Men de flesta som är gayikoner gör inget som förlöjligar eller gör egna stereotyper, inte
vad jag har märkt precis, okej märkt på vissa.. men aah. Det är ju trots allt media som påverka mest känner jag, för de är typ så att människor tänker men jag läste detta i tidningen så då är de sant, mer eller mindre. Plus så överdriver media också en hel del, för det är ju inte gayikonerna som går ut och skriver
på nätet, tidningar osv om just detta och stereotyper. Ehm ja vad ska man mer säga?
Har nog inte mer att tillägga.
 
Det var allt för mig //
 
XoXo Izzy!

Izzy - Skräck

Eftersom jag inte skrivit förra veckans tema så kommer det denna veckan ist. Så ni kommer få 2 stycken inlägg av mig i veckan. Tyvärr blev det så här men det är sådant som kan hända. Veckans tema (förra veckan): Skräck
 
Vilken är den bästa skräck filmen du sett?
Det finns så sjukt mycket bra skräckflimer och jag har så svårt att bara välja en.. Men de skräck filmer jag älskar är bland annat; Terror on Elm street (alla filmerna, förutom den nya som de gjorde om, för Robert Englund är och komnmer alltid att vara Freddy) , It, Poltergiest eeh ja listan är långt, jag älskar verkligen skräck finns så sjukt mycket bra inom den genern också.
 
Vilken skräck film är den läskigaste du sett och varför är den det?
Den läskigaste skräckisen jag har sett är When a stranger calls och varför den är läskig är för att mördaren är så satans läskig och riktigt obehaglig. Filmen i sig är inte alls läskig men det är något med mördaren i filmen som gör så jag blir livrädd. Jag brukar inte alls vara rädd för skräckisar då jag älskar dem och har gjort sen jag var liten flicka. ^^
 
Har du varit med om något läskigt som gjort dig riktigt rädd? (Ända in i benmärgen) Vad i sådana fall? Ja det har jag varit med om och det är när man får kontakt med det från den andra sidan, andar som är fast här i jordlivet. Man blev också rädd när man körde anden i glaset när man var liten, vilket var dumt att man gjorde då vi gjorde totalt fel och fick stå för konsekvenserna. Man lär sig av sina misstag och det gjorde vi också. Jag vet inte riktigt vad som gjorde mig mest rädd inom detta för att det hänt så mycket och vissa saker vill jag inte ens ta upp så här öppet!
 
Tror du på andar? Varför?
Ja jag tror på andar har alltid gjort det och kommer alltid att göra det. Dels för att man har varit med om en hel del saker själv och för att man hört andra berätta om sina historier och sådant. Plus så finns det en hel del bevis på att det finns andar. Jag tror att det finns liv i olika dimmensioner och tycker att det är upp till var och en och tro på vad dom vill. För ingen kan säga att den andra ha rätt eller fel. Då man aldrig vet helt säkert. Sedan är det ju också så att alla är inte lika motagliga för de okända som andra., då vi alla är olika!
 
Har du stött på andar eller något annat onaturligt fenomen?
Ja det har jag, en hel del gånger och så har man såklart känt deras närvaror. När man kört anden i glaset har man också stött på det! Man har ju varit med om en del men vissa saker vill man inte prata om sådär as öppet. Känner mig rätt hemlighetsfull just nu men det får man lov att vara.
 
Vad är alla helgonas dag för dig? Firar du det?
Alla helgonas dag för mig är viktig då man ska hylla och fira de döda. Jag har alltid tyckt om den högtiden och det är också då som det är de dödas dag så man har chans att få se andar och andra onaturliga fenomen. Så det är en rätt så stor sak för mig och man går och besöker sina nära och kära som gått bort, tända ljus vid deras gravar och sedan tänder jag ljus också hemma för dem.
 
XoXoXo // Izzy

VLOG! Tema: Gayikoner! Phineline


VLOG! Tema Halloween, Phineline!


 
 

Gayikoner med KiWiBitch

Tja!
Då var det dags igen, veckans tema är Gay-ikoner. Vi hoppar direkt till allvaret! ^_^
 

- Gayikoner

Till och börja med så vill jag räkna upp några rader stora gayikoner:
Cher, Britney Spears, Gary Barlow, Christina Aguilera, Madonna. 
Justin Timberlake, Judy Garland, Marlon Brando,Donna Summer.
 Ronan Keating, Jake Gyllenhaal, Channing Tatum.

 


En gayikon måste inte vara gay!

Vad tycker du om gayikoner? En gay ikon är en känd person som är väldigt välomtalad och uppskattad i gayvärlden. Jag tycker det är bra att gayikoner finns, en gayikon brukar ofta också stötta homosexuella i uttalanden och visa sin uppskattning. Vissa gayikoner däremot misstänker jag blir gayikoner bara för att det är liksom drömknullet och inte bara för att man ser upp till dem. Men detta hyshas det med så klart!


En till väldigt stor gayikon! - David Beckham
Är det pga hans omtalade kropp? Är det tack vara hans fru? Eller är det bara för att såå många gaykillar drägglar och drömmer om honom dagligen?

Vad anser du om att man kan vara gayikon utan att vara gay? Som sagt tidigare, så stämmer det alldeles utmärkt att man inte måste vara gay för att vara gay ikon. Personligen tycker jag detta är awsome, nu är jag kanske inte så jätte påläst. Men jag vet inte en enda straight kändis som blivit en gayikon och sedan uttalad sig att vara väldigt ogillande till detta. Tvärt om,  och jag tycker det är toppen när någon som är straight visar sin uppskattning till HBTQ. Kanske är det för att de inte vågar något annat? Det kommer vi nog aldrig få svar på dock.

Vilken av alla gayikoner har påverkat dig mest? En av alla som påverkat mig är Britney Spears, hon fick mitt intresse av musik & dans att växa till nästa nivå. Jag hade inte varit jag idag, om det inte hade varit för Britney Spears. Sen har jag ju alltid älskat Judy Garland, ända sen barn. Så hon är väl också en!


Anser du att gayikoner förlöjligar homosexuellas rättigheter och skapar egna stereotyper? Precis som vi tidigare talat om så förlöjligar ofta media homosexuellas rättigheter och skapar stereotyper. Så om någon gayikon "förlöjligar och skapar egna stereotyper" är det nog media som borde hållas ansvariga. Men sen så är ju Lady Gaga ett undantag, hon förlöjligar samtidigt som hon kör fullt ös med respekt till de homosexuella.

 

Det var allt för mig denna Onsdagen.... Just nu är jag väldigt slarvig på att uppdatera min egna blogg, men ni är mer än välkomna att kika in ändå. Bara klicka på bilden nedan och följ mig. 
Ca ya!


RSS 2.0